- En avskyelig handling

BOMMET: Kevin Mirallas får tyn etter å ha bommet på straffesparket mot West Bromwich. Vanligvis er det Leighton Baines som tar straffer for Everton, men mandag kveld ville belgieren det annerledes.

BOMMET: Kevin Mirallas får tyn etter å ha bommet på straffesparket mot West Bromwich. Vanligvis er det Leighton Baines som tar straffer for Everton, men mandag kveld ville belgieren det annerledes. Foto: Peter Byrne (Pa Photos)

Everton-spilleren slaktes etter straffespark.

19.01.15 23:26

EVERTON - WEST BROM 0-0:

Festfotballen uteble på Goodison Park mandag kveld da Everton og West Bromwich spilte 0-0.

Men til tross for en kjedelig fotballkamp, ble publikum vitne til noen dramatiske minutter like før pause.

Hjemmelaget så nemlig ut til å kunne få en perfekt avslutning på omgangen da dommeren pekte på straffemerket etter at West Brom-stopper Joleon Lescott handset inne i sekstenmeteren.

Mirallas bommet
Vanligvis er det Leighton Baines som tar straffene til de blåkledde, men mandag kveld ville tydeligvis Kevin Mirallas det annerledes.

Etter en kort samtale med Baines var det nemlig den belgiske landslagsspilleren som stod klar til å ta straffesparket.

Skuddforsøket gikk imidlertid i stolpen og ut, og lagene gikk dermed til pause på stillingen 0-0.

Mirallas' valg om «å stjele» straffesparket så ikke ut til å være særlig populært blant enkelte lagkamerater, fans eller Everton-manager Roberto Martinez.

Sistnevnte svarte med å bytte ut Mirallas ved pause.

Martinez sier riktignok etter kampen at hendelsen rundt straffesparket ikke var årsaken til byttet, og velger i stedet å dysse det hele ned.

- Kevin Mirallas følte seg selvsikker og ønsket å ta straffen. Leighton Baines synes det var greit at han gjorde det. Dessverre var han uheldig. Det at han bommer gjør at dette blir et tema. Hadde han truffet mål hadde ikke noe skjedd, sier Martinez som innrømmer at Leighton Baines er hans førstevalg som straffeskytter.

Fikk slakt av Neville
Sky Sports' eksperter Gary Neville og Jamie Carragher lot seg ikke imponere av Mirallas.

Neville mente det var en «avskyelig handling» av belgieren, mens tidligere Liverpool-stjerne Carragher synes Mirallas' oppførsel gikk mot alt som hadde med lagånd å gjøre.

Også tidligere Everton-keeper Thomas Myhre lot seg provosere av Mirallas. På Twitter støttet Myhre Everton-managerens valg om å bytte ut belgieren.

- Dårlig kamp. Mirallas satte seg selv foran laget. Eneste rette var å ta ham av ved pause. Skuffende og uakseptabelt, skriver Myhre.

- Tror han var skadet
Everton-spiller Steven Naismith skal ha vært én av spillerne som så mest frustrert ut etter straffesparket, men etter kampen forsvarte han Mirallas.

- Kevin er i form, spiller bra og ville ta straffesparket. Dessverre bommet han, men vi skulle uansett ha klart å avgjøre kampen på 90 minutter, sier Naismith i et intervju vist på TV 2.

Naismith sier også at han tror Mirallas ble byttet ut på grunn av en skade.

- Manageren snakket på vanlig måte til oss i pausen. Jeg tror Kevin ble byttet ut på grunn av en skade. Han kom aldri i garderoben, så jeg er sikker på at det var en skade, sier Naismith.

Pepet av banen
Everton presset gjestene utover andre omgang, men hjemmelaget klarte aldri å finne veien til mål.

Nærmest var Romelu Lukaku etter 75 minutter da han ble spilt fri foran mål, men Everton-spissens skudd gikk langt utenfor.

Da dommeren blåste av etter 90 minutter stod det fortsatt 0-0. Everton-fansen svarte med å bue mot eget lag.

De blåkledde fra Liverpool har hatt en skuffende sesong så langt.

For øyeblikket ligger Everton på en 12. plass i Premier League med 23 poeng.

Lik oss her og få flere fotballnyheter i din feed på Facebook

HTML EMBED


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.