*Nettavisen* Sport.

- En veldig vanskelig beslutning

KLAR FOR UNITED: Bastian Schweinsteiger spiller for Manchester United kommende sesong. Foto: Matthias Schrader (AP)

Det sier Bastian Schweinsteiger etter overgangen til Manchester United.

Bastian Schweinsteiger takket søndag fansen i Bayern München for deres støtte gjennom 17 år i klubben. 30-åringen ba supporterne om forståelse for overgangen til Manchester United.

Lørdag ble det klart at tyskeren forlater den tyske seriemesteren for å prøve seg i engelsk fotball. Schweinsteiger har vært i Bayern siden 1998. I 2002 fikk han debuten, og han har totalt spilt over 500 kamper for klubben.

- Kjære fans, etter 17 utrolige år i Bayern, 15 nasjonale titler, den historiske trippelen og utallige andre høydepunkter som jeg har vært heldig nok til å oppleve med mitt fantastiske lag, alle dere eksepsjonelle fans og andre medarbeidere i Säbener Strasse, har jeg bestemt å ta et nytt steg i karrieren, skrev midtbanespilleren på Facebook.

Schweinsteiger blir gjenforent med Louis van Gaal. Nederlenderen ledet Bayern fra 2009 til 2011. Den tyske landslagskapteinen slutter seg til Uniteds tropp til sesongoppkjøringstur til USA.

- Beslutningen var veldig vanskelig på grunn av dere, og Bayern vil for alltid være en ekstremt viktig del av livet mitt. Uansett ønsker jeg å få nye opplevelser i en ny klubb. Mitt reisemål er Manchester United. Jeg håper dere forstår min beslutning. Ingen kan ta fra oss den utrolig reisen vi hadde sammen, skrev Schweinsteiger. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.