- Er det ett lag som kan slå Barcelona, er det Manchester City

GIGANTOPPGJØR: Barcelona og City møtes i Mesterligaens åttendedelsfinale.

GIGANTOPPGJØR: Barcelona og City møtes i Mesterligaens åttendedelsfinale. Foto: (NTB scanpix)

Dette blir nøkkelen hvis City skal klare å slå Barcelona.

18.02.14 08:21

Denne uken er endelig klart for åttendedelsfinaler i Champions League, og tirsdag braker det løs med Manchester City mot Barcelona på Etihad Stadium.

Barca må sies å være forhåndsfavoritten, med Citys Europa-statistikk tatt i betraktning. Begge de foregående årene har Premier League-klubben røket ut i gruppespillet.

Samtidig ble Barcelona sendt dundrende ut av turneringen etter å tapt 7-0 sammenlagt mot Bayern München i semifinalen i fjor.

- City er gode nok til å vinne. Sammen med Bayern, Barca og Real Madrid er de den klubben som har hatt det høyeste toppnivået i 2013 og 2014, og er det noen som kan slå Barca, er det City. Det var snakk om at dette var en veldig uheldig trekning for City, men det var det for Barcelona også. Hvis City spiller slik de har gjort mot topplagene i Premier League på hjemmebane denne sesongen, kan de godt slå Barcelona, sier La Liga-ekspert Petter Veland til Nettavisen.

- Messi har kommet sterkt tilbake
Han mener City må utnytte Barcelonas temposvake ledd i overgangen fra midtbanen til forsvaret, for å ha en sjanse til å vinne oppgjøret på hjemmebane, og med det komme ovenpå i kampen om kvartfinale.

- City må sette standarden fra start. De er tjent med å gå knallhardt ut, og nesten være litt naive. Barcelona har minst kontroll når motstanderen ligger høyt og kommer på overganger. City må utnytte tempoproblemene Barca har bakover.

Barcelona topper La Liga, men har like mange poeng som både Atlético Madrid og Real Madrid i den ekstremt jevne gullstriden. Den spanske klubben har måttet klare seg uten sin største stjerne, Lionel Messi, store deler av sesongen på grunn av skader, men argentineren er nå tilbake. I helgen scoret han to mål i 6-0-seieren over Rayo Vallecano, og med totalt 208 scoringer, er han nå den tredje mestscorende spilleren i La Ligas historie.

- Messi har kommet meget sterkt tilbake, men brukes på en litt annen måte enn før skaden. Han ligger dypere i oppbyggingsspillet, og fungerer mer som en playmaker. Han har en mye friere rolle, og har i større grad vært en tilrettelegger enn en målscorer. Han er vel den spilleren i Europa med flest målgivende pasninger i 2014.

HAR TRO PÅ CITY: La Liga-ekspert Petter Veland tror han har oppskriften City må følge hvis de skal klare å slå Barcelona i Mesterligaens åttendedelsfinale. Foto: Mediehuset Nettavisen

- Barca har lagt inn en formtopp
Helgens seier var Barcelonas andre strake i den spanske ligaen. 2014 begynte svært dårlig, med tre poengtap på fire kamper.

- Formen til Barca er stigende. Det butta litt en periode, men i helgen var de tilbake, og knuste Rayo Vallecano. Det kan virke som de har lagt inn en liten formtopp til City-kampen, mener Veland, som tror det kan være en fordel at den regjerende seriemesteren har kjent litt på motgang før City-kampen

- Mot Sevilla forrige helg havnet de under 0-1, men kom tilbake og vant kampen 4-1. Det kan bli viktig at de nylig har vært i en slik situasjon. Det er fort City som vil ta styringen på hjemmebane, og da må Barcelona holde hodet kaldt.

City slo Chelsea 2-0 i FA-cupen i helgen, men står med én uavgjort og ett tap på sine to siste kamper i Premier League.

Returoppgjøret mellom de to gigantene spilles på Camp Nou 12. mars.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.