RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
ÅPEN: - Hverdagen kan være veldig tøff når du har vært rusavhengig. Men det er en sykdom som jeg må leve med. Jeg har lært meg å sette pris på de små tingene i hverdagen - det er de som gir meg styrke, sier Claus Lundekvam.
ÅPEN: - Hverdagen kan være veldig tøff når du har vært rusavhengig. Men det er en sykdom som jeg må leve med. Jeg har lært meg å sette pris på de små tingene i hverdagen - det er de som gir meg styrke, sier Claus Lundekvam. Foto: Emil Weatherhead Breistein (Bergensavisen)

- Et liv uten rus kan være knalltøft

Sist oppdatert:
Claus Lundekvam forteller hvorfor han tok pause fra TV2-jobben.

- Et liv uten rus kan være knalltøft - spesielt i perioder der du er veldig sårbar, sier Claus Lundekvam til BA.

41-åringen har noen vanskelige år bak seg etter at karrieren som stjernespiller i engelske Southampton var over.

Lundekvam har vært brutalt ærlig om sitt alkohol- og narkotikamisbruk etter at han ble innlagt på en anerkjent klinikk i England i 2010.

Separert fra kona
Nå opplever han en krevende tid med separasjon fra sin kone, Nina, som han traff som ung Brann-spiller tidlig på 1990-tallet.

Parets staselige hus på Bønes er også lagt ut for salg. Så langt har ikke budene kommet i nærheten av salgssummen på 7,5 millioner kroner.

- Jeg har is i magen og stresser ikke med det. Nina og våre to døtre bor sammen med meg i en leilighet jeg leier på Fanahammeren. Vi er gode venner som fortsatt er glade i hverandre. Det viktigste for begge er at jentene våre har det bra, slår han fast.

Mange rykter
Han er klar over ryktene om at han fortsatt ruser seg - og at han som et resultat av det ikke jobber mer for TV2-sporten som ekspert på engelsk fotball.

- Det er ikke riktig og det oppleves som skuffende og sårende å høre sånt. Men jeg må bare leve med twittermeldinger og all slags rykter, sier han til BA.

- Det som er riktig er at jeg ba om en liten pause fra TV2-sporten i fjor høst, fordi jeg gjennomgikk et samlivsbrudd og av den grunn hadde det vanskelig. Det viste de stor forståelse for. Men så har jeg også vært ærlig om mine problemer.

- Så du skal fortsette å jobbe for TV2-sporten?

- Selvsagt. Jeg har også jobbet litt i sommer i forbindelse med VM i Brasil. Nå har jeg ferie, men fra begynnelsen av august begynner oppkjøringen til en ny Premier League-sesong.

- Så da blir det travelt fremover, sier Claus Lundekvam, som holder Chelsea som den aller største favoritten til å sikre seg seriemesterskapet.

Trener i 6. divsjon
Nå kombinerer han jobben i TV2 med å være hovedtrener og sportslig ansvarlig for Bønes IL. Laget hans ligger på topp i 6. divisjon med klar margin til nummer to.

- Det gir meg så utrolig mye å være med på å bygge en klubb. Bønes bør ha et så godt seniorlag at klubbens yngre spillere har noe å se opp til – og jobbe mot.

Claus Lundekvam har også firmaet Sportsadventures som tilbyr spillere og klubber treningsopphold i England.

- Jeg har gode kontakter der borte og det åpner mange dører. Målet skal være at spillere og lag kan få lov til å komme på innsiden av klubbene, få trene på deres anlegg, få omvisning og billetter til kamper, forteller han.

Skriver bok
Forlaget Cappelen har i lang tid ønsket å gi ut en bok om Claus Lundevams liv og karriere.

- Nå har jeg sagt ja til det. Jeg forteller og Thomas Karlsen skriver. Heldigvis fikk jeg i mange år permer med avisutklipp til jul fra mor og far. Det hjelper meg å huske.

- Husker du også de beksvarte årene, fra 2008 til 2010, med et så omfattende rusmisbruk at det nesten tok livet av deg?

- De årene vil jeg aldri glemme. De er en påminnelse om at hvis jeg tror at jeg bare kan drikke litt, eller ruse meg på annen måte, så er jeg tilbake i rushelvetet. Jeg har en som sitter på skulderen min og prøver å overtale meg til at det er greit å søke trøst i rusen.

- Den kampen må jeg egentlig jeg ta hver eneste dag – og det er spesielt vanskelig når jeg føler meg sårbar og stresset.

- Hva tenker du om fremtiden?

- Før var jeg alltid på jakt etter opplevelser og utfordringer. Det måtte skje noe. Jeg var alltid på vei til noe.

- Nå nyter jeg de små tingene i hverdagen sammen med mine to døtre. Jeg har tid til å hjelpe dem med leksene, tid til å kjøre dem på trening og til venner. Tid til å være sammen. Det er sånne gleder som jeg endelig vet å verdsette. 

Les flere saker fra BA her


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere