RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Eventyret kommer aldri til å fortsette

MÅLSNIK: Bas Dost har 13 mål på like mange kamper denne sesongen.
MÅLSNIK: Bas Dost har 13 mål på like mange kamper denne sesongen. Foto: Philipp Guelland (Afp)
Wolfsburg-spiss overrasker ekspertene.

Wolfsburg-spiss Bas Dost er en spiller som har blitt en skikkelig «snakkis» de siste månedene. Etter å ha startet sesongen som tredjevalg bak Nicklas Bendtner og Ivica Olic, har nederlenderen grepet sjansen etter nyttår. Fasit er 13 mål på samme antall kamper.

Eivind Bisgaard Sundet følger Bundesliga tett og er kommentator for Eurosport. Han forteller at Bosts prestasjoner har overrasket han veldig.

- Han er en type spiller som ikke ser særlig god ut. Han er høy, hengslete og ikke veldig god teknisk. Det er noe av det gøyeste jeg har hørt at han presterer som han gjør, sier Sundet til Nettavisen.

Passet i Premier League
Bas Dost kom til Wolfsburg før 2012/ 13-sesongen, men har slitt utrolig mye med skader og står kun bokført med 25 kamper i Bundesliga. Sundet beskriver spissen som en typisk «Nier-spiss».

- Han er god i boksen og nesten alle målene han gjør er på et touch, forteller Eurosport-kommentatoren.

Han tror nederlenderen kunne passet fint inn i Premier League.

- Slik jeg ser det passer han bedre inn England enn i Tyskland på grunn av fysikken sin og den spilletypen han er.

- Hvilken klubb kunne han passet inn i?

- Vanskelig å si, men han er ikke god nok for toppklubbene selv om han bøtter inn mål for tiden. Jeg kunne sett for meg at han hadde passet inn i klubber som Everton og Stoke. Men fortsetter han slik han gjør, kan det skje at en toppklubb kjøper han, sier Sundet.

- Wolfsburg trenger ikke selge
Kommentatoren sier det er vanskelig å sette en pris på spissen, siden han har prestert i en så kort periode. Men Wolfsburg er en klubb som ikke trenger å selge, men får de inn et godt bud på han er det bare å selge mener eksperten.

- Wolfsburg er en klubb som har en veldig bra økonomi, siden klubben er drevet gjennom Volkswagen-konsernet. Likevel mener jeg de bør selge hvis de får gode penger for han, for det eventyret kommer aldri til å fortsette, forteller Sundet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere