*Nettavisen* Sport.

- For en maktdemonstrasjon!

GULL-HELTEN? Edin Dzeko scoret to mål i Manchester Citys viktige kamp mot Aston Villa.

GULL-HELTEN? Edin Dzeko scoret to mål i Manchester Citys viktige kamp mot Aston Villa. Foto: Jon Super (Ap / NTB scanpix)

Sorry, Liverpool-fans, nå går det mot gullfest på Etihad.

07.05.14 23:49

MANCHESTER CITY - ASTON VILLA 4-0:

Manchester City kunne med seier over Aston Villa onsdag ta et langt steg mot seriegullet i Premier League.

Med seier ville Manchester-laget ha vært to poeng foran Liverpool, før helgens siste serierunde, og med West Ham som helgens motstander, vil de aller fleste forvente at gullet havner hos de lyseblå i Manchester.

Men før City kan strekke armene i været var de nødt til å nedkjempe Aston Villa hjemme på Etihad.

Villa, som har sikret Premier League-plassen, hadde lite å spille for, men ga hjemmelaget god konkurranse.

Vertene stanget lenge mot Villa-muren, og den forløsende scoringen kom ikke før det var spilt 64 minutter.

Derfra og ut hadde City god kontroll, med unntak av et stolpetreff fra gjestene. Da dommeren blåste av kampen sto det 4-0 til hjemmelaget.

Da Yaya Touré fastsatte sluttresultatet, tre minutter på overtid, var TV 2-kommentator Kasper Wikestad mektig imponert over kveldens vinnere.

- For en maktdemonstrasjon! utbrøt han etter at Touré hadde scoret kampens siste mål.

Og han har så rett. Det går mot seriegull for de lyseblå i Manchester.

- Fantastisk!
Yaya Touré er regnet som en av Premier Leagues desidert beste fotballspillere. I onsdagens kamp viste han nok en gang styrke, da han satte inn 4-0-scoringen etter et raid fra midtbanen.

- Det var en vanskelig førsteomgang. Men i andre omgang viste vi at vi fortjente seieren. Vi prøvde å flytte ballen raskt, og bruke god tid. Den andre scoringen vår var avgjørende, sa Touré i et intervju vist på TV 2.

- Det er fantastisk! Jeg tror, som manageren vår sa, vi må angripe og score mål. I den siste kampen må vi fortsette som i dag og vinne igjen, avsluttet Touré.

Også City-manager Manuel Pellegrini var fornøyd etter kampen.

- Laget var ikke bare tålmodige i dag, de spilte også veldig godt. Jeg var helt sikker på at vi kom til å score hvis vi spilte som vi gjorde, sa Pellegrini etter kampen, ifølge BBC:

Han skryter samtidig voldsomt av Touré.

- Kraften hans er utrolig! 100 mål i Premier League er imponerende tall, avsluttet han med henvisning til lagets mål nummer 100 i årets Premier League.

Store sjanser
Etter 13 minutter kom vertene til sin første, store sjanse. Pablo Zabaleta la et innlegg til Yaya Toure. Ivorianeren bredsidet ballen mot mål, men en oppofrende Villa-spiller blokkerte ballen ut til corner.

Hjemmelaget kontrollerte det meste som foregikk ute på gressmatta, men Villa forsvarte seg godt og City slet med å komme til de helt store sjansene.

Seks minutter før pause var imidlertid hjemmelaget nære på scoring, men avslutningen fra David Silva var svak og ble blokkert.

På overtid i førsteomgangen ble Samir Nasri vakkert servert av James Milner. Franskmannen kunne i teorien enkelt sette ballen i mål, men han klarte på uforståelig vis å sette ballen utenfor mål.

Forløsningen
Vertene stanget lenge mot en mur av Aston Villa-spillere, og de måtte vente til det 64. spilleminutt før den forløsende scoringen kom.

Zabaleta kom seg fri på høyrekanten før han la ballen inn til Edin Dzeko.

Bosnieren håndterte innlegget på en særledes god måte, og banket ballen inn bak en sjanseløs Brad Guzan.

Jubelen sto i taket på Etihad. Hjemmefansen øynet Premier League-trofé nummer to på tre sesonger.

Det hadde løsnet for hjemmelaget, og åtte minutter senere var Dzeko frampå igjen og pirket ballen inn i mål.

Åtte minutter før full tid kom gjestene til en farlig mulighet, men headingen fra Andreas Weimann traff undersiden av tverrliggeren, før ballen spratt på streken og ut.

Minuttet før full tid økte Jovetic til 3-0, før Yaya Touré viste rå muskler, tre minutter på overtid.

Fra egen banehalvdel satte ivorianeren fart. Han løp fra hele Villa-forsvaret, før han hamret inn sitt 20. mål denne sesongen. Klassescoring av Touré!

Dermed har City nærmest et fast grep rundt Premier League-troféet før helgens serieavslutning.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.