- Forrige gang jeg var her, hadde jeg vunnet billetter til Bon Jovi-konsert

0-1: Patrick Bamford sklir inn 1-0-ledelse til gjestene.

0-1: Patrick Bamford sklir inn 1-0-ledelse til gjestene. Foto: Darren Staples (Reuters)

Lørdag var Patrick Bamford med på å sende Manchester City på hodet ut av FA-cupen.

24.01.15 18:24

MANCHESTER CITY - MIDDLESBROUGH 0-2:

Et stjernespekket Manchester City-lag gikk lørdag ut på Etihad Stadium i håp om å sikre en komfortabel seier over Championship-laget Middlesbrough i FA-cupens fjerde runde.

Men FA-cupen er drømmenes cup. Cupen der de små lagene får sjansen til å yppe seg mot de store gutta. Cupen der middelmådige spillere viser seg å ikke alltid være så middelimådige. Cupen der Patrick Bamford plutselig ser ut som Sergio Agüero. Cupen der Middlesbrough kan skape problemer for selveste Manchester City.

Og lørdag skjedde det igjen. Middlesbrough, som har gjort det skarpt på nivå to i England denne sesongen, slo Manchester City ut av FA-cupen. Målscorere var nevnte Bamford etter 52 minutter og Kike på overtid. Unggutten Bamford, som er på utlån fra Chelsea, utnyttet en forsvarsfeil hos hjemmelaget, og sendte laget sitt videre til femte runde. Kikes mål kom etter en kontring helt på slutten av kampen.

- Første gang siden Bon Jovi-konsert
Matchvinner Patrick Bamford var strålende fornøyd med lørdagens cup-overraskelse. Han synes det var stort å få spille på en stadion som Etihad Stadium.

- Alle lager et stort nummer ut av at dette er første gang jeg er tilbake på denne stadion siden jeg vant to billetter til en Bon Jovi-konsert her for to år siden. Men jeg nøt det virkelig i dag, sier Bamford til BBC etter kampslutt.

Bamfords sjef i Middlesbrough, Aitor Karanka, var nærmest målløs etter guttenes oppvisning.

- I finner ikke ord til å forklare følelsene mine i dag, men jeg er stolt av spillerne, supporterne og alle andre i denne klubben. City hadde flere sjanser i den første omgangen, og jeg var redd vi skulle ryke på grunn av kvaliteten på spillerne deres. Men i dag kunne vi faktisk ha vunnet enda mer, for vi var godt organisert bakover, og skapte masse fremover. Men 2-0 er ikke så ille det heller, forklarer Karanka til BBC.

Forsvarsfeil
Manchester City startet kampen slik alle forventet at de skulle. Laget skapte sjanser, og så ut til å ha god kontroll. Midtstopper Dereck Boyata hadde en kjempesjanse til å score etter 29 minutter, men midtstopperen blåste ballen over mål. Det skulle vise seg å koste blåtrøyene dyrt.

For utover i den andre omgangen begynte bortelaget å yppe seg, og etter 52 minutter sprakk det skikkelig opp i City-forsvaret. Patrick Bamford, på utlån fra Chelsea, utnyttet feil på feil i Citys bakre rekker, og sklei inn 1-0 til gjestene. Albert Adomah jaget et dårlig tilbakespill fra Fernando, og presset Willy Caballero i City-målet til å bomme på sitt utspill. Deretter fulgte 21 år gamle Bamford opp Boro-presset, og sklitaklet Fernandos neste klarering over streken. Gjestene var i føringen.

To minutter etter ropte Sergio Aguero på straffe, da han gikk over ende innenfor 16-meteren, men dommer Phil Dowd valgte å ikke blåde.

Middlesbrough-press
Deretter var det dukket for et Middlesbrough-trykk som fikk tilskuerne på Etihad til å måpe. Gjesten var blant annet tre ganger alene med keeper, i løpet av syv minutter, og burde ha doblet ledelsen. Nærmest var Lee Tomlin, som satt ballen i stolpen etter 63 minutter.

Manchester City kom mer og mer med i kampen igjen når stadionuret gikk mot 90 minutter, men de lyseblå slet med å skape sjanser.

To minutter før full tid gikk et Frank Lampard-skudd via en av bortelagets spillere, og i stolpen bak keeper Tomas Majias. Heldigvis for gjestene var det ingen City-spiller på returen. I stedet var det gjestene som kunne komme på overganger. Og tre minutter på overtid var det innbytter Kike som fikk æren av å sette inn 2-0 for gjestene. Dermed er Middlesbrough videre til femte runde av FA-cupen.

City var ikke det eneste Premier League-laget som slet i helgens FA-cup-kamper. Manchester United må ut i omkamp etter å ha spilt 0-0 mot Cambridge fra nivå fire, mens Chelsea måtte se seg slått ut, etter å ha tapt 3-2 for Bradford.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag