- Fra første trening har han gjort alt jeg har bedt ham om

FÅR SKRYT: Louis van Gaal sier det ikke er noe alternativ å vrake Fellaini.

FÅR SKRYT: Louis van Gaal sier det ikke er noe alternativ å vrake Fellaini. Foto: Alex Livesey (Getty Images)

Louis van Gaal skryter av Marouane Fellaini.

Marouane Fellaini startet sesongen som vrakgods, men har blitt til én av Manchester Uniteds viktigste under Louis van Gaal. Manageren sier midtbanespilleren er umulig å sette ut for tiden.

United står med fire strake seirer i serien og kan ta et nytt stort steg mot en retur til mesterligaen når dumpekandidat Aston Villa kommer til Old Trafford lørdag.

Da van Gaal møtte pressen fredag, ble Fellaini trukket fram av manageren. Midtbanespilleren ble latterliggjort for sitt spill under David Moyes i fjor og ble pepet ut av hjemmefansen i en treningskamp før sesongen, men etter å ha slitt benken i fjor høst har belgieren blitt en viktig del av førsteelleveren.

- Fra første trening har han gjort alt jeg har bedt ham om. Han har vært veldig åpen til det jeg har sagt og har ønsket å bidra. Vi kan endre systemet, men kan ikke vrake ham slik han spiller. Han skaper balanse i laget, sier van Gaal.

De siste ukene har United spilt en slags 4-3-3 med Fellaini lengst framme i midtbaneleddet. Han har bidratt med mål, fysisk spill og gir ikke minst lagkameratene et alternativ i lufta.

Tøff avslutning

Hadde det ikke vært for en skade da overgangsvinduet i fjor sommer stengte, ville Fellaini sannsynligvis blitt lånt ut til Napoli. Det er nok både van Gaal og fansen glade for at ikke skjedde i dag.

Etter seieren mot Liverpool sist, har United en forsprang på fem poeng i kampen om en plass i neste sesongs mesterliga. Med full uttelling kommende helg vil luken være åtte poeng, men van Gaal sier det fremdeles er et rotterace.

- Vi skal fremdeles møte topp tre (Chelsea, Manchester City og Arsenal), så vi får se når sesongen er over, sier han.

United er ventet å være aktive på overgangsmarkedet også i sommer, så en plass i mesterligaen vil bety mye for hvor attraktiv klubben er.

Kjemper mot nedrykk

For Aston Villa handler resten av sesongen om å skaffe nok poeng til å unngå nedrykk.

Per i dag ligger de på 16.-plass, tre poeng foran Burnley på den siste nedrykksplassen.

- Kampen på Anfield var sannsynligvis Uniteds beste denne sesongen, men hva som helst kan skje, og vi skal gjøre vårt beste. De spiller hjemme, og alle venter at de skal sette press på oss. Vi er avhengig av poeng fra denne kampen, og jeg tror vi kan klare det, sier manager Tim Sherwood.

Villa fikk nedrykksspøkelset litt på avstand med to seirer på rad i mars, men kom ned på jorda da Swansea slo dem sist.

- Jeg forstår hvor alvorlig situasjonen vår er, og jeg er forberedt på å kjempe, sier Sherwood. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.