- Gode lag slår raskt tilbake

TIL WEMBLEY: Jordi Gómez og Wigan er klare for Wembley etter å ha slått ut Manchester City av FA-cupen.

TIL WEMBLEY: Jordi Gómez og Wigan er klare for Wembley etter å ha slått ut Manchester City av FA-cupen. Foto: Dave Thompson (Pa Photos)

Manuel Pellegrini ser fremover etter sjokktap.

09.03.14 19:47

MANCHESTER CITY - WIGAN 1-2:

Uwe Rösler og Wigan besøkte søndag kveld Etihad Stadium og Manchester City. Med tanke på at det var nettopp Wigan som slo Manchester City i finalen i FA-cupen i fjor, var det forventet at City i år skulle slå steinhardt tilbake.

Men slik gikk det ikke. På tross av et enormt City-press de siste minuttene maktet de aldri å utligne, og Wigan vant 2-1.

City-manager Manuell Pelegrini virker som en rolig mann, men med prestasjonene til laget hans søndag kveld må selv chileneren ha blitt irritert.

- Han må jo være rasende!, sa tv2s Alexander Schau i studio i pausen i kveldens kamp.

HETTEGENSER: Manuel Pellegrini gikk i hettegenser under søndagens kamp mot Wigan. Det er tvilsomt at vi ser han ikledd dette under neste City-kamp. Foto: Dave Thompson

- Alt er mulig nå
Målscorer James Perch var strålende fornøyd etter kampen.

- Alt er mulig nå. Ikke mange lag kommer til Etihad og vinner. Guttene var fantastiske!, sa han til BT Sport etter kampslutt.

Også manager Rösler var i godt humør.

- Jeg er så glad. Glad på alles vegne, eierne, spillerne, alle. Jeg pratet mye om mot i dag. Vi hadde mot og vi hadde flaks, konkluderte Uwe Rösler til BT Sport.

- Liker ikke å skille forsvar og angrep.
Manuel Pellegrini var ikke ute etter å finne noen syndebukker. Han mente hele laget var for dårlig i søndagens kamp.

- Jeg skiller ikke forsvar og angrep. Alle kunne gjort mer.

- Vi skal prøve å vinne hver eneste kamp fremover, så ser vi hvem som får flest poeng i Premier League til slutt. Det er viktig for gode lag å slå raskt tilbake når du har gjort en dårlig kamp, forklarte han BT Sport.

Hyllet Rösler
Rösler, som den Manchester City-legenden han er, fikk sin hyllest av hele Etihad Stadium før kampstart. Når kampen startet, ble likevel alle følelser lagt til side, og både Rösler og Wigan skulle forsøke å stoppe formsterke City-angripere.

Kampen startet rolig, med City som trillet ball og Wigan som forsvarte seg godt.

Rystet City
Og det var bortelaget som skulle score det først målet. Martin Demichelis kom på etterskudd mot Marc-Antoine Fortuné, og argentineren felte Wigan-angriperen innenfor sekstenmeteren. Dommer Anthony Taylor var ikke i tvil, og dømte straffespark til Wigan.

Jordi Gómez scoret mot Everton i kvartfinalen forrige sesong. Søndag gjorde han det igjen. Fra ellevemeteren sendte han City-keeper Pantilimon feil vei, og bortelaget ledet 1-0.

SIKKER: Jordi Gómez var sikker da han fikk sjansen fra straffemerket. Foto: Paul Ellis

- Hvem sier nå at ikke en sensasjon er mulig, skrek tv2-kommentator Kasper Wikestad spørrende da lagene gikk inn i garderoben etter halvspilt kamp.

Wigan doblet
Og Wikestads ord ble ikke mindre korrekte når lagene kom ut på banen for å spille andre omgang.

Omgangen var bare to minutter lang da Wigan angrep på venstresiden. Et innlegg ble slått på bakerste stolpe. Der dukket James Perch opp. City-forsvarerne glapp markeringen og Perch hadde få problemer med å sette inn 2-0 til Wigan.

Trippelbytte endret kampen
Pellegrini var tydelig misfornøyd med laget sitt, og få minutter senere gjorde han trippelbytte. Én av de som kom inn var James Milner. Og Milner startet friskt.

TRIPPELBYTTE: Manchester City gjorde trippelbytte som virkelig fikk opp farten i kampen. Foto: Paul Ellis (Afp)

Etter 55 minutter kom nevnte Milner rundt på kanten. Han lurte ballen under Wigans målvakt, men ballen rullet langs streken. Stillingen var fremdeles 0-2.

Litt etter var det innbytter Edin Dzeko sin tur. Bosnieren headet i stolpen og ut. City så ut til å nærme seg en redusering i Manchester.

Og reduseringen kom. Etter en corner havnet ballen i beina på Sami Nasri, som banket ballen inn nede ved stolperoten. Opphentingen var igang.

City-trykk
Micah Richards var nær ved å score minuttet senere, men satt avslutningen utenfor. Også Sergio Agüero fikk sjansen, men greide ikke å utnytte den.

City trykket på kampen ut. Både Dzeko og Agüero hadde flust av sjanser, men ingen av de maktet å få inn den viktige 2-2-scoringen.

Da dommeren blåste av kampen var dermed sensasjonen komplett. Wigan slo Manchester City ut av FA-cupen for andre år på rad, og er klare for semifinale på Wembley.

Tøff semifinale
Fra før av er Arsenal, Hull og Sheffield United klare for semifinaler på Wembley.

Semifinalene spilles slik:
Hull City - Sheffield United
Wigan Athletic - Arsenal


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.