*Nettavisen* Sport.

- Guillermo Varela signerer for FC København

TIL DANMARK: Guillermo Varela, her i duell med Coutinho, skal spille for FC København. Foto: Nigel French (Pa Photos)

Ståle Solbakken skal ha fått kloa i den tidligere Manchester United-backen.

15.12.18 08:30

Guillermo Varela skal være på vei til Ståle Solbakken og hans FC København. Det er den danske avisen BT som hevder at den danske hovedstadsklubben snart sikrer seg uruguayaneren.

Høyrebacken er tiltenkt rollen som erstatter for backen Peter Ankersen, som det er ventet at vil bli solgt fra klubben om kort tid. Nå skal det kun gjenstår få detaljer før Varela er klar for FCK.

De skriver at 25-åringen lander i Danmark på lørdag, og skal gjennom den medisinske legesjekken før han signerer en 4,5-årsavtale med de hvitkledde.

Varela ankom Manchester United i 2013 fra uruguayanske Peñarol, men fikk begrensede muligheter av David Moyes. Under Louis van Gaal ble det mer spilletid på uruguayaneren.

Les mer: Isabell Herlovsen truer med å legge opp som fotballspiller

Han huskes nok aller best av United-supporterne for sitt innlegg til Marcus Rashford i 3-2-seieren over Arsenal i 2016. Kampen var Rashfords Premier League-debut, og han scoret to mål.

Varela kan også vise til et opphold i Real Madrid Castilla, der han ble trent av ingen ringere enn Zinedine Zidane. Franskmannen ble, som kjent, senere ansatt som Madrids hovedtrener og vant tre strake Champions League-titler.

Siden 2017 har Varela spilt i Peñarol, etter at United solgte ham tilbake til Uruguay. Han var også innom tyske Eintracht Frankfurt på lån under tiden i United.

Varela er også jevnlig med i den uruguayanske landslagstroppen, og høyrebacken var med da nasjonen spilte VM i Russland tidligere i år. Der fikk han to kamper under Óscar Washington Tabárez.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag