*Nettavisen* Sport.

- Hadde ikke behov for Fabregas

GAMLE VENNER: Arsene Wenger og Cesc Fabregas under sistnevntes Arsenal-periode. Foto: Leon Neal (Afp/ NTB scanpix)

Arsene Wenger om hvorfor han ikke kjøpte tilbake Cesc Fabregas.

I sommer valgte Cesc Fabregas å melde overgang fra Barcelona til Chelsea.

En meget upopulær beslutning blant Arsenal-fansen, som hadde spanjolen som sin yndling i mange sesonger.

Til helgen møtes Arsenal og Chelsea, og det blir Fabregas' første møte med gamleklubben etter at han returnerte til Premier League.

Arsene Wenger mener han tok en riktig beslutning ved å ikke hente Fabregas tilbake til klubben.

- Ikke plass til ham
Franskmannen hevder at midtbanespilleren aller helst ville tilbake til Arsenal, men at han heller lot Fabregas gå til londonrivalen.

- Vi har ikke behov for å kjøpe offensive spillere, noe man forstår når man ser balansen i laget vårt, sier Wenger ifølge Independent.

Fabregas har foreløpig vært en ubetinget suksess i Chelsea-trøya, og han står med seks målgivende pasninger på like mange kamper, så langt i Premier League denne sesongen.

Wenger håper samtidig at Arsenal-fansen vil være hyggelige med Fabregas under søndagens storkamp.

- Jeg har ikke noe personlig mot Fabregas. Jeg ønsker ham alt godt. Han er en fantastisk spiller og person, og en spiller jeg elsker. Når han forlot oss, så forlot han oss. Vi er alle profesjonellse, og vi må bare akseptere slikt, fortsetter Wenger.

Kristisk
Petter Veland er ekspert på spansk fotball, og han er ikke overrasket over den gode sesongstarten til Fabregas.

- Han pleier å være fantastisk god på høsten, frem til jul. Det så vi i Barcelona, forteller Veland til Nettavisen.

Barcelona bestemte seg for å selge Fabregas på grunn av at han ikke passet helt inn i den katalanske klubbens system, hvor mange skal trøtte ut motstanderen før man hugger til og scorer mål.

Veland tror tempoet i Premier League, som er høyere enn i La Liga, passet Fabregas bedre.

Klikk på bildet for å forstørre.

SUKSESS: Cesc Fabregas har hatt suksess i Chelsea-trøya denne sesongen. Foto: Eddie Keogh (Reuters / NTB scanpix)


- Jeg er veldig spent på hvordan han fungerer etter jul. Hvis det er noe i det enkelte antyder, at han ikke er like godt trent og er like god fysisk som de beste i verden, som tåler et hardt og langt kampprogram, så er jeg spent på hvordan han vil fremstå etter nyttår, fortsetter Veland.

Klikk på bildet for å forstørre.

LA LIGA-EKSPERT: Petter Veland. Foto: Roy Kvatningen (Mediehuset Nettavisen)

Periodevis god
Han er heller ikke overrasket over hva spanjolen har bidratt med i form av målgivende pasninger så langt i Chelsea-trøya.

- I to av de tre sesongene han var i Barcelona, hadde han flest målgivende pasninger. Det er aspekter ved spillet hans som er fantastisk. Samtidig har han en spillestil som er litt for gjennombruddshissig i forhold til hva som er ønsket i Barcelona. Det betyr at for hver målgivende pasning han slo, så kom det veldig mange feilpasninger, forklarer Veland.

- Barcelona tok et standpunkt ved at det var litt for farlig å spille med Fabregas, i forhold til at spillestilen til klubben ikke passet ham. Han har for mye risiko i spillet sitt, fortsetter han.

Men Veland, som også er fotballkommentator på C More under La Liga-kampene, ber Chelsea-fansen ikke ta helt av.

- Jeg har forsøkt å si til Chelsea-fansen som er fra seg av begeistring nå, som ikke kan forstå hvordan Barcelona kunne gi slipp på en så god spiller, at jeg delvis er enig i det. Men han har som nevnt en klar tendens til å være fantastisk god i sesongstarten, men dabbe at etter hvert, avslutter Veland.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag