*Nettavisen* Sport.

- Hallo Newcastle, noen der?

SUVERENE: Southampton spilte ball i hatt med Newcastle på St Marys lørdag. Her blir målscorer Rickie Lambert gratulert av tilrettelegger Adam Lallana på 2-0-scoringen. Foto: Chris Ison

Newcastle fikk kjørt seg borte mot Southampton.

SOUTHAMPTON - NEWCASTLE 4-0

Både Newcastle og Southapton befinner seg i ingenmannsland på Premier League-tabellen.

I lørdagens oppgjør handlet det meste om prestisje, til tross for at en Europa League-plass fortsatt ikke er helt umulig.

Newcastle hadde mye ball innledningsvis, men evnet ikke å bryte gjennom hjemmelagets forsvarsmur.

The Saints tok imidlertid over utover i første omgang, og spesielt Jay Rodriguez var en trussel for sebrastripene.

-Noen der?
Hjemmelaget var så dominante at Guardian-journalist Jacob Steinberg tweetet følgende midtveis i den første omgangen:

HTML EMBED


Og det var nettopp den dominante Rodriguez som åpnet ballet på St Marys, rett før pause. Offsidefella til Newcastle sviktet totalt, og Rickie Lambert og Rodriguez kom alene gjennom mot Rob Elliott. Førstnevnte serverte Rodriguez, og noterte seg for sin tiende målgivende for sesongen, kun en bak Luis Suarez, som har flest i Premier League.

På det tidspunktet hadde hjemmelaget hele femten avslutninger, mens Newcastle fortsatt ikke hadde notert seg for et eneste forsøk.

Fortsatt dominans
Vertene fortsatte dominansen etter hvilen, og det gikk kun fire minutter før hovmester Lambert viste sine evner som måljeger. Adam Lallanas innlegg blir dempet følsomt og banket opp i nettaket.

Et tannløst Newcastle måtte dermed opp i ringa for å ha noen som helst mulighet til å plukke med seg poeng, i duellen om å være best i ingenmannsland.

Sjanseløse
Men de var sjanseløse på St Marys. Tjue minutter før full tid banket Adam Lallana ballen i krysset fra 20 meter, og fjernet med det all tvil.

Dermed var det trioen Lallana, Lambert og Rodriguez som nok en gang ordnet biffen for sørskystlaget. De kan nok alle befinne seg i Brasil i juni.

Og som om ikke det var nok, pyntet Rodriguez ytterligere på resultatet, da han satte inn 4-0 på overtid.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.