- Han er en spiller du skrur på TV-en for å se spille

HYLLES: Tyskland-ekspert Petter Bø Tosterud hyller Roberto Firmino.

HYLLES: Tyskland-ekspert Petter Bø Tosterud hyller Roberto Firmino. Foto: Patrik Stollarz (Afp)

Tyskland-ekspert hyller Roberto Firmino.

Onsdag morgen bekreftet Liverpool at man er enig med Hoffenheim om en overgang for Roberto Firmino (23).

Brasilianeren, som for øyeblikket spiller Copa America for Brasil, har vært i tyske Hoffenheim siden 2011, og har rukket å gjøre seg svært bemerket i Tyskland.

Petter Bø Tosterud er en av de som følger tysk fotball tettest her i landet. Han er klar på at Liverpool har gjort en kjempeavtale, dersom de nå får landet Firmino.

- Dette er veldig, veldig spennende. Jeg har fulgt han i flere sesonger nå, og dette er veldig gøy. Hadde jeg vært Liverpool-supporter, ville jeg ha jublet høyt! Jeg tror dette kan vise seg å bli en av sommerens mest spennende overganger, sier Tosterud til Nettavisen.

Ekstrem dribler
Firmino beskrives av Tyskland-eksperten som en leken, offensiv og målfarlig type. Likevel skiller han seg ut fra det typiske brasilianske ved at han i tillegg har en enorm arbeidsinnsats. Hovedstyrken hans er likevel det offensive, og særlig dribleferdighetene.

- Han er en fantastisk god dribler. Jeg tror det kun er Eden Hazard og Lionel Messi som har flere vellykkede driblinger i Europa denne sesongen. Det sier mye, ettersom han i tillegg spiller for en liten klubb som Hoffenheim. Dette er en spiller du skrur på TV-en for å se spille.

BUNDESLIGA-EKSPERT: Petter Bø Tosterud kjenner tysk fotball bedre enn de fleste andre her til lands. Foto: Roy Kvatningen (Mediehuset Nettavisen)

Kan avgjøre kamper
Det er usikkert hvor mye Firmino vil komme til å koste Merseyside-klubben. De siste ryktene går på en overgangssum på 28 millioner pund, og dette er absolutt ingen prislapp å riste på hodet av, skal vi tro Tosterud.

Med henholdsvis 10 og 22 mål på de to siste sesongene for Hoffenheim, er det nemlig en spiller som kan avgjøre kamper nærmest på egenhånd, som Liverpool nå henter.

- Særlig det siste året har han tatt veldig store steg. Han har evnen til å skaffe en klubb tre poeng når de trenger det som mest. Han er rett og slett en poengspiller, forteller eksperten.

Brasil-duo
23-åringen spiller vanligvis i rollen rett bak spissen i en 4-2-3-1-formasjon, men fungerer også utmerket i en rolle trukket ut mot høyre i en 4-3-3-formasjon. Det er spesielt én spiller Tosterud gleder seg til å se sammen med Firmino i Liverpool.

- Han har jo allerede Philippe Coutinho i klubben, som også er brasiliansk. Det ville vært klassisk om de to virkelig finner tonen, både på og utenfor banen, mener Tosterud.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.