*Nettavisen* Sport.

- Han har blitt en god nummer to overalt på banen

TIL PREMIER LEAGUE: Cesc Fàbregas kan ende opp i England igjen. Foto: Jose Jordan (Afp)

Nå tyder mye på at han forsvinner fra Barcelona.

01.06.14 17:09

Cesc Fàbregas ble en sann legende blant Arsenal-fansen i sin forrige periode i klubben, og regnes som en av de beste spillerne i London-klubben de siste ti årene. Nå kan han være på vei tilbake til England.

I 2011 valgte spanjolen å dra hjem til Spania og Barcelona. Her har han vært tidvis god, og tidvis litt for svak. Det har satt ryktene i sving om en overgang.

30 millioner pund
Ifølge Telegraph skal Barcelona ønske seg 30 millioner pund for midtbanespilleren. Manchester United, Liverpool og Arsenal nevnes hyppigst når det gjelder ny destinasjon for 27-åringen.

La Liga-ekspert Petter Veland tror det er mer i ryktene nå, enn hva tilfellet har vært tidligere sesonger.

- Det er større sannsynlighet for en overgang nå enn tidligere år. Fàbregas har hatt tre veldig like sesonger, hvor han har vært god på høsten og dårlig på våren. I tillegg går Barcelona gjennom en revolusjon med utskiftinger av spillere nå. Så det kan absolutt hende han forsvinner, sier Veland til Nettavisen.

Og spanjolen har hatt en tendens til å bli linket vekk fra Nou Camp. Mange husker at David Moyes i fjor sommer gikk ut å bekreftet at han ville prøve seg på Fàbregas, og det har også gått rykter om andre store klubber.

- Han har vært litt for ustabil i Barcelona. I Arsenal hadde han sin posisjon og sin rolle. I Barcelona har han i stedet blitt en god nummer to overalt på banen, forteller Veland.

Glad i vinger
Luis Enrique er ansatt som ny Barcelona-trener. Veland mener at det taler mer for at Fàbregas forsvinner enn at for eksempel Pedro eller Alexis Sanchez drar fra klubben.

- Slik Enrique spilte med Celta Vigo, tyder det på at han ønsker typiske vinger. Da tror jeg både Pedro og Alexis blir. I tillegg har de Deulofeu og Neymar. Fire spillere på to posisjoner må de ha.

Klikk på bildet for å forstørre.

LA LIGA-EKSPERT: Petter Veland tror Fàbregas kan komme til å forsvinne. Foto: C-More

Pedro har vært linket til Liverpool, mens Alexis Sanchez ryktes å kunne være på vei til Juventus.

Lav odds
Også Manchester City skal være interessert i den tidligere Arsenal-spilleren. De ser på han som en erstatter for Yaya Touré dersom ivorianeren forsvinner.

Oddsen på at Fàbregas forsvinner fikk seg et stort stup lørdag, og på SkyBet er den helt nede i 1,20 på at midtbanespilleren ikke er i Barcelona-drakt å finne ved overgangsvinduets slutt 1. september.

Om det blir Premier League, og i så fall hvilken klubb Fàbregas ender opp i vil tiden vise.

PS: I sommer vil Nettavisen følge overgangsvinduet live, som alltid!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.