RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Har veldig gode kilder på at de har en avtale

NESTEMANN? Louis van Gaal skal være klar som Manchester United-manager etter sommerens VM-sluttspill.
NESTEMANN? Louis van Gaal skal være klar som Manchester United-manager etter sommerens VM-sluttspill. Foto: Franck Fife (Afp / NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Louis van Gaal blir angivelig Manchester Uniteds neste manager.

Nederlandske van Gaal er enig med Manchester United om å bli manager etter VM, melder De Telegraaf.

Avisen sier de har flere gode kilder på at 62-åringen blir ny trener på Old Trafford.

De Telegraaf, som skal ha et tett forhold til den nederlandske landslagssjefen, skriver lørdag at han er enig med United om en flerårig avtale.

Van Gaal avslutter jobben som nederlandsk landslagssjef under fotball-VM i Brasil.

- Veldig gode kilder informerte oss om at de (Manchester United) er kommet til enighet om en avtale. Van Gaal fløy til Portugal i starten av uken. Han er ventet tilbake i helgen fordi det er siste serierunde i Nederland, sier Telegraaf-journalist Marcel van der Kraan til BBC Radio 5.

- Og han ville ha en avklaring om fremtiden med både Manchester United og Tottenham fordi det nederlandske landslaget snart starter VM-oppkjøring, og van Gaal ønsker ikke å bli forstyrret om fremtiden, sier van der Kraan.

- Lukrativt Spurs-tilbud
Tottenham har også ønsket seg den nederlandske trenerveteranen.

– Det var et lukrativt tilbud fra Tottenham på bordet, og det sto mellom det eller Manchester United. Våre kilder, og det er flere enn én, sier det endte med Manchester United, forteller Telegraaf-journalisten.

Tidligere lørdag ble det likevel avkreftet fra Manchester United at en avtale er klar.

- Vi har ikke skrevet kontrakt med ny manager, hevdet United overfor BBC.

- Soleklart førstevalg
Den tidligere Barcelona-, Bayern- og Ajax-treneren Louis van Gaal får angivelig rundt 850 millioner kroner til å styrke United-stallen. Rødtrøyene ligger på en skuffende sjuendeplass i Premier League.

Tidligere i uken valgte laget å sparke David Moyes, som bare hadde vært manager i ti måneder. Midtbanespilleren Ryan Giggs har fått ansvaret med å lede storklubben ut sesongen.

«Mannen som er det soleklare førstevalget til å erstatte sparende David Moyes vil gå i gang med jobben umiddelbart etter at Nederland er slått ut av VM i Brasil», skriver Telegraaf.

Tulipan av jern
Van Gaal, eller jerntulipanen som han ofte kalles, har tidligere vunnet ligagull med AZ og Ajax i hjemlandet samt ledet både Bayern og Barcelona til suksess i Tyskland og Spania.

Det kom lørdag også meldinger om at van Gaal tar med seg den tidligere storscoreren Patrik Kluivert som assistent.

Nederlandsk fjernsyn (NOS) siterer landslagets mediesjef Kees Jansma på følgende om van Gaal: «Han har fortalt meg at ingenting endelig er i boks, men at det har vært samtaler. Han regner med å kunne si noe i løpet av neste uke». (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere