*Nettavisen* Sport.

- Hvis det var enkelt, så ville du ikke tapt 1-3 hjemme for Monaco

INTENST: Forrige møte mellom Arséne Wegner og José Mourinho ble, som så ofte før, av det kjølige slaget. Chelsa vant ligakampen på Stamford Bridge 2-0. Foto: Shaun Botterill (Getty Images)

José Mourinho slår tilbake mot Arsène Wengers påstand.

26.04.15 12:38

Søndag venter enda et gigantoppgjør i Premier League når Arsenal skal forsøke å kappe Chelseas klare forsprang øverst på tabellen.

Før den 34. serierunden ble sparket i gang denne helga hadde blåtrøyene ti poengs luke til The Gunners.

Manchester City overtok andreplassen med den knepne hjemmeseieren over Aston Villa lørdag. Men både Arsenal og Chelsea har en hengekamp til gode på regjerende ligamester City etter søndagens møte.

Les også:- Statistikken irriterer nok Wenger veldig

Det forventes at Chelsea kommer til Emirates med en noe defensiv tilnærming. Det aller viktigste for José Mourinhos menn blir å unngå tap, og dermed noe mer spenning i racet om ligatittelen.

Arsène Wenger har aldri vunnet mot Chelsea under Mourinhos ledelse. De to managerne har møttes tolv ganger tidligere. Før søndagens oppgjør har Wenger uttalt at Chelseas spillstil er enklere å benytte seg av enn måten han selv vil at Arsenal skal spille.

Spillestildebatt

Franskmannen er manageren i Premier League som har sittet lengst i jobben sin. 65-åringen har holdt koken helt siden han overtok spakene etter Bruce Rioch i 1996.

Wengers lille spark mot londonrivalen møtes med omtrent samme mynt fra Mourinho.

- Det er ikke enkelt. Hvis det var enkelt, så ville du ikke tapt 1-3 hjemme for Monaco, responderer Chelsea-manageren syrlig i et intervju gjengitt hos ESPN.

Med dette refererer Mourinho til Arsenals overraskende nederlag i Champions League tidligere i vår.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

KAMP I KAMPEN: Arsenal kjøpte Alexis Sánchez (til høyre) fra Barcelona i fjor sommer, men sa nei til å hente tilbake Cesc Fábregas fra samme klubb. Sistnevnte havnet i Chelsea som vant klubbenes første ligamøte denne sesongen. Foto: Shaun Botterill (Getty Images)

- Hvis han forsvarer seg godt, så spiller han 0-0 mot Monaco og vinner i Monte Carlo. Det er ikke enkelt å forberede et lag på å forsvare seg, fortsetter han.

Det hører med til historien at Arsène Wenger ledet klubben sin til seier i returoppgjøret borte mot Monaco, men Arsenal røk likevel ut av turneringen på bortemål.

Uanfektet

José Mourinho mener skader på nøkkelspillere og formsvikt hos andre har gjort at Chelsea har slitt mer den siste tida enn tidligere i sesongen.

Han lar seg ikke påvirke av kritikken.

- Hvis vi vinner ligatittelen denne sesongen, så bryr jeg meg ikke om hvordan. Jeg ønsker bare å vinne. Det som betyr er hva jeg føler, ikke hva andre føler, tenker eller sier.

Les også:«Det finnes folk som har et teleskop hjemme for å følge andre familier. Wenger må være én av den. Det er en sykdom»

Portugiseren ser ikke det å møte Arsenal-kollega Wenger til nok en intens duell som noe spesielt.

- For meg er han ikke en rival. Han er manager i en stor klubb fra den samme byen som jeg jobber og bor i. Det er en stor klubb med de samme målene som oss i de turneringene vi deltar i. Derfor blir det alltid litt rivalisering, sier Mourinho.

Han mener det ikke er noe annerledes å jobbe som Chelsea-manager mot Arsenal sammenlignet det han opplevde da han møtte de største rivalene som Inter-, Real Madrid eller Porto-trener.

Arsenal og Chelsea møtes til duell på Emirates klokka 17.00 søndag.

Kampen kan du følge direkte i vårt livesystem!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.