*Nettavisen* Sport.

- Hvordan får du det til, Koeman?

TAKKET SJEFEN: Eljero Elia la til sitt eget navn på lista over smarte Southampton-overganger denne sesongen. Foto: Steve Drew (Pa Photos / NTB scanpix)

Mektig imponert over Southampton-managerens overgangsteft.

17.01.15 23:10

NEWCASTLE - SOUTHAMPTON 1-2:

For første gang siden Premier League ble innført i 1992 har Southampton vunnet tre bortekamper på rad i ligaen. Det er et faktum etter den sterke seieren borte mot Newcastle lørdag kveld.

I begivenhetenes sentrum sto manager Ronald Koemans siste investering på overgangsmarkedet. Werder Bremen-eide Eljero Elia, en spiller som har slitt voldsomt de siste årene, ble leid inn tidligere i måneden.

Med Southamptons mange skader på midtbanen fant manageren rom for landsmann Elia på venstrekanten fra start på den engelske nordøstkysten. Det valget angrer nok ikke nederlenderen på etter oppgjøret.

Første siden 2013

Sist Eljero Elia scoret mål var 30. november for Werder Bremen mot Hoffenheim i en kamp som endte 4-4. Men mot Newcastle ble det to fulltreffere.

Elia ordnet både 1-0 og 2-1 for gjestene, og så virkelig ut til å ha funnet tilbake til flyten.

- Ja, Ronald Koeman, jeg vet ikke hva du driver med. Men at du får det til, det gjør du virkelig, kommenterte en begeistret TV 2-kommentator Per-Jarle Heggelund etter Elias andre for kvelden.

Det første målet burde kanskje vært avverget av hjemmekeeper Tim Krul. Den andre Elia-scoringen gikk inn via stolpen etter en del tilfeldigheter og marginer som var med tomålshelten.

27-åringen har bare fire mål på 66 kamper for Werder Bremen etter ankomsten der i 2012. Med lørdagens to fulltreffere i Newcastle har han like mange mål som opptredener for The Saints.

Omstreifer

Elia har vært innom både Hamburg og Juventus etter å ha imponert for hjemlandet i Sør-Afrika VM for 4,5 år siden.

Nederland tok seg da helt til VM-finale, der det be tap mot Spania. Etter dette har det blitt mye motgang for Elia.

Oppturen på St. James' Park kan dog være starten på nye framganger for den hurtige vingen. Og kanskje viser han seg etter hvert som en viktig ny spiller i klubben, slik Koeman-kjøpene Graziano Pellè, Dusan Tadic og Sadio Mané har gjort før ham.

Den innlånte Chelsea-backen Ryan Bertrand er en annen spiller som har blomstret for fullt under Koemans ledelse.

Snytt for straffe

Mellom de to målene til Elia utlinget Yoan Gouffran på heldig vis med kneet. Saints-midtstopper Florin Gardos klarerte via franskmannen og i mål bak Fraser Forster.

Newcastle burde også fått en avblåsning for hands til isn fordel på overtid av andre omgang. José Fonte stoppet tydelig skuddet til Emmanuele Rivière med en hånd som beveget seg ut fra kroppen.

- Der burde du vel ha blåst, Robert Madley? spurte Per-Jarle Heggelund etter episoden, før han svarte på sitt eget spørsmål.

- Det der er hands. Jeg kan ikke forstå noe annet enn at det der skal være hands, fortsatte kommentatoren.

I TV 2-studioet sa de seg enig. Men dommer Madley, som for øvrig sto meget godt plassert, valgte å vinke bort hendelsen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.