RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
DRØMMETREFF: Chelsea-keeper Thibaut Courtois kan ikke annet enn å kapitulere for Charlie Adams drømmetreff fra omtrent 60 meter.
DRØMMETREFF: Chelsea-keeper Thibaut Courtois kan ikke annet enn å kapitulere for Charlie Adams drømmetreff fra omtrent 60 meter. Foto: Glyn Kirk (AFP)

- Ikke engang produsenten så den komme

Sist oppdatert:
Chelsea tok tre poeng. Det snakker ingen om etter Charlie Adams drømmetreff.

CHELSEA - STOKE 2-1:

Det var liksom på en måte avgjort. Chelsea hadde oppskriftsmessig tatt ledelsen hjemme mot Stoke, det nærmet seg pause, vertene kunne snart tusle av banen og sikre seieren i andre omgang.

Så dukket Charlie Adam opp.

Det var ett minutt igjen til pause da Stokes skotske midtbanekriger fikk ballen på egen banehalvdel. Han brukte et par touch på å bringe kula fremover.

Så kikket han opp. Og fyrte løs.

Fra omtrent 60 meter, fra utsiden av midtbanesirkelen på egen banehalvdel, gikk ballen i en herlig bue, og Chelsea-keeper Thibaut Courtois ante straks fare på ferde.

Sisteskansen rygget og rygget, men klarte bare å få en hånd på ballen. Det var ikke nok til å hindre en av årets mest spektakulære scoringer, en scoring som definitivt bør være kandidat til årets mål i engelsk Premier League.

- Et ordentlig påskeegg

- Det var vel ingen som så den komme, selv ikke produsenten, sa TV 2s fotballekspert Ronny Johnsen i pausestudioet hos tv-kanalen.

GRATULERES: Charlie Adam gratuleres etter sin drømmescoring.

- Han ser jo at keeperen står langt ute, han har sikkert sett det tidligere også, og tenkt: «Hvis jeg får ballen tidlig, så prøver jeg.» Også får du en sånn scoring. Det er et ordentlig påskeegg.

Også Trevor Morley i TV 2-studioet hyller den 29 år gamle skottens lykketreff:

- Det er ikke mange spillere som har ferdighetene til å gjøre dette - å skyte ballen så langt unna med så mye kraft, så mye presisjon, mot verdens beste keeper.

- Alle vil score et mål som dette

Chelsea-manager José Mourinho kaster seg på lasset:

- Det var et fantastisk mål. Alle stjerner i verden ønsker å score et mål som det. Fra Diego Maradona til Lionel Messi og alle disse briljante spillerne, sier portugiseren til Sky Sports etter kampen.

- Men ikke alle scorer et sånt mål i karrieren sin, legger han til.

Spilleren selv, Charlie Adam, er godt fornøyd med målet.

- Det er et flott mål å score. Jeg så at keeperen var utenfor 16-meteren, forsøkte og den gikk inn. Jeg ser alltid på keeperens posisjon gjennom en kamp fordi disse ballen beveger seg mye, sier Adam etter kampen.

Reaksjonene lar ikke vente på seg på Twitter:


Keepertabbe avgjorde

Men Adams drømmetreff holdt likevel ikke til poeng for Stoke.

Det sørget egentlig gjestenes egen keeper, Asmir Begovic, for da han serverte et utspill til Eden Hazard et drøyt kvarter ut i andre omgang. Belgieren sa takk skal du ha, tok med seg ballen mot mål, og la den videre til Loïc Rémy, som scoret et av sine enkleste mål i tomt bur.

Tidligere hadde Hazard gitt Chelsea 1-0-ledelse på straffespark, etter at Cesc Fábregas ble lagt ned innenfor feltet.

Diego Costa ut med skade

Keeper Begovic rettet riktignok opp litt av inntrykket med en utrolig dobbeltredning ti minutter før slutt, men det var ikke nok til å redde poeng for gjestene.

Seieren kostet likevel dyrt for Chelsea.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

UT MED SKADE: Diego Costa fortviler etter å ha pådratt seg strekk etter bare ti minutter på banen.

Etter Adams utrolige utligning valgte manager José Mourinho å kaste innpå storscorer Diego Costa, som har vært ute med skade, i pausen. Det tok imidlertid ikke mer enn drøye ti minutter før spissen signaliserte at han måtte ut, med det som minnet mistenkelig om en strekkskade.

Luke på toppen

Det kan bety at Chelsea må klare seg uten stjernespissen i møtene med blant annet Manchester United og Arsenal den kommende måneden.

Da er det godt å ha den luken på tabellen som londonerne har: Ned til Arsenal på andreplass skiller det sju poeng, og Chelsea har en kamp til gode på rivalene.

Stoke er plassert midt på tabellen med sine 42 poeng.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere