- Ikke mange kan score sånne mål

SCORET TO: Andy Carroll headet inn to mål for West Ham mot Swansea.

SCORET TO: Andy Carroll headet inn to mål for West Ham mot Swansea. Foto: Eddie Keogh (Reuters)

Andy Carroll headet West Ham opp på tredjeplass i Premier League.

07.12.14 17:57

WEST HAM - SWANSEA 3-1:

Andy Carroll ble den store helten da han headet West Ham opp på tredjeplass i Premier League i møtet med Swansea søndag.

Det var gjestene som tok ledelsen ved Wilfried Bony i førsteomgang, men den tidligere Newcastle- og Liverpool-spilleren snudde kampen med to herlige headinger. På tampen av kampen headet han også ballen gjennom til Diafra Sakho, som fastsatte sluttresultatet til 3-1.

Sam Allardyce' menn låner dermed tredjeplassen frem til Southamton har møtt Manchester United på St. Marys Stadium mandag.

- Det er aldri bra å havne under, men vi har kjempet oss tilbake to ganger på en uke, og det er fantastisk. Det er en fantastisk følelse. Det er fantastisk å være tilbake på banen og spille så mange kamper som jeg har gjort de siste ukene. Det er ingenting som er bedre enn å score mål for en spiss, sier Carroll ifølge BBC.

- Man må alltid tenkte positvt når man er skadet. Det medisinske apparatet har hjulpet meg mye, og det er takket være dem at jeg er tilbake.

TOK LEDELSEN: Wilfried Bony ga Swansea ledelsen i førsteomgang. Foto: Scott Heavey (Pa Photos)

Ufortjent ledelse
Etter en god West Ham-start på kampen, tok Swansea ledelsen mot spillets gang etter 19 minutter.

Jefferson Montero kombinerte flott med Gylfi Sigurdsson og slo ballen inn til Wilfried Bony. Ivorianeren bredsidet ballen enkelt forbi Adrian til 1-0 for gjestene.

Både Sigurdsson og Bony fikk senere muligheten til å øke ledelsen, men et var i stedet i motsatt ende at scoringen skulle komme like før pause.

Et godt innlegg fra Carl Jenkinson ble perfekt styrt tilbake i lengste hjørnet av Andy Carroll, som dermed noterte seg for sin første scoring for sesongen.

- Carroll mot formen
Unibet-ekspert Morten Langli lot seg imponere over måten den tidligere Liverpool- og Newcastle-spilleren stanget ballen i nettet.

- Den headingen til Carroll er rett og slett vakker. Det er ikke mange spillere som kan score sånne, mener Langli.

Den tidligere TV 2-eksperten ser klare tegn på at den kraftfulle spissen er på vei mot godt gammelt slag.

- Carroll med silketouch hele tiden. Han er på vei mot formen, skriver Langli på Twitter.

UTVIST: Lukasz Fabianski ble utvist etter å ha hindret Diarfa Sakho. Foto: Glyn Kirk (Afp)

Carroll-dobbel og rødt
I åpningskvarteret av andre omgang så West Ham farligst ut. Aaron Cresswell viste nok en gang at han er kommet til Premier League for å bli. Etter 58 minutter kom venstrebacken seg fri på kanten og la et godt innlegg, som burde vært ekspedert i mål av en West Ham-angriper. Ballen gikk imidlertid forbi alle.

Etter at Bony hadde banket ballen i tverrliggeren i motsatt ende, var Andy Caroll frampå igjen. Stewart Downing slo ballen inn fra venstre, og West Ham-spissen stanget ballen i nettet.

Minutter senere ble Swansea-keeper Lukasz Fabianski utvist etter å ha hindret Diafra Sakho på vei mot åpent mål. TV-bildene viste at Sakho trolig burde vært avblåst for hands i den situasjonen.

Minutter før slutt, fikk Sakho likevel sin scoring. Etter å ha blitt headet gjennom av Carroll, hamret senegaleseren inn 3-1.

Flere mål ble det ikke, og West Ham klatrer dermed opp på tredjeplass i Premier League.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.