*Nettavisen* Sport.

- Ingen forventet at vi skulle vinne

TRIUMF: Ole Gunnar Solskjær og hans Cardiff sikret tre poeng i et vanskelig bortemøte med Southampton. Foto: Chris Ison (Pa Photos)

Cardiff med sterk - og enormt viktig - seier mot Southampton.

12.04.14 18:43

SOUTHAMPTON - CARDIFF 0-1:

Vinn eller forsvinn.

Det var utgangspunktet for Ole Gunnar Solskjærs Cardiff før et vanskelig bortemøte med Southampton i Premier League.

Mange har allerede plassert Cardiff i neste års Championship, men nordmannen har lovet at laget vil kjempe så lenge de har mulighet til å holde seg i den engelske toppdivisjonen.

Da måtte i så fall Southampton slås denne lørdagen.

Og det ble de - mot alle odds.

- Alle guttene var fantastiske. Guttene var i helspenn, og atmosfæren i garderoben var utrolig, sier manager Solskjær ifølge Cardiff Citys Twitter-konto etter kampen, som til slutt endte med en overraskende 1-0-seier til gjestene.

- Ingen forventet at vi skulle vinne her. Vi slo et veldig godt lag i dag, og vi er tilbake i kampen for å overleve.

Kanonkule fra midtstopperen
Kampen var 65 minutter gammel da Mats Møller Dæhli, som igjen fikk tillit fra start, skaffet gjestene et frispark ute på venstrekanten. Ballen ble slått inn foran mål, og havnet til slutt hos Juan Cala.

Midtstopperen dempet ballen på brystet, dro seg forbi en Southampton-spiller, og dunket løs fra 20 meter - og kanonkula føk inn i lengste hjørnet.

- Presset lå på oss i dag. Guttene fokuserte godt, og responderte på siste ukes skuffende tap, sier Solskjær.

Det var totalt mot spillets gang, etter at vertene hadde vært best den første timen i Sør-England.

Klikk på bildet for å forstørre.

FORTSATT HÅP: Juan Cala (høyre) jubler sammen med Mats Møller Dæhli og Wilfried Zaha etter å ha scoret kampens eneste mål mot Southampton. Seieren betyr at Cardiff fortsatt kan redde plassen i Premier League. Foto: Chris Ison (Pa Photos)


Tverrliggertreff
Aller nærmest var Gaston Ramirez midtveis i første omgang, da Southampton slo kontra etter et svakt Cardiff-balltap.

Ramirez fikk ballen på sin venstrekant og dunket løs på direkten, men centimeterne var ikke på uruguayanerens side. Ballen traff nemlig tverrliggeren bak en sjanseløs David Marshall i Cardiff-buret, og gjestene slapp med skrekken.

Ti minutter senere var det Rickie Lambert som var frampå for Southampton, men denne gangen var det Marshall som sto i veien for forsøket fra seks meter.

Ustoppelig Marshall
I begynnelsen av andre omgang etablerte vertene et stort press, men klarte ikke å omsette ballinnehavet til virkelig store sjanser.

I stedet var det altså som Cardiff som tok ledelsen etter Juan Calas kanonkule.

Etter scoringen fortsatte Southampton å presse, men Cardiff-keeper David Marshall viste seg fra sin beste side. Keeperen var overalt, og reddet ethvert Southampton-forsøk.

- David Marshall er en av de beste keeperne i Premier League. Vi har takket ham mange ganger, men enda mer i dag, kommenterer manager Ole Gunnar Solskjær.

Selv når Marshall var utspilt slapp Cardiff unna, som på corneren tre minutter før full tid - da ballen havnet i beina på Rickie Lambert på bakerste stolpe, men spissen ikke fikk stokket beina skikkelig, og det hele endte med utspill fra mål.

Like etterpå fikk Wilfried Zaha en enorm mulighet til å avgjøre kampen for Cardiff, men alene med keeper klarte ikke spissen å sette ballen i mål.

Tre poeng unna sikker plass
Det betydde lite, for Cardiff klarte å holde stand, og laget kan dermed ikke avskrives fra overlevelse i Premier League.

Ole Gunnar Solskjærs menn har tre poeng opp til Norwich på sikker plass, mens både Swansea og Aston Villa også er innenfor rekkevidde - dog med en kamp til gode på Cardiff.

Øvrige resultater i Premier League lørdag:

Sunderland - Everton 0-1

West Bromwich - Tottenham 3-3

Fulham - Norwich 1-0

Stoke - Newcastle 1-0

Crystal Palace - Aston Villa 1-0

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.