RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ingen trodde han kunne bli en stjerne

HELT: Harry Kane er høyt elsket av Tottenhams supportere. Mindre populær blir han ikke etter to mål mot Chelsea torsdag.
HELT: Harry Kane er høyt elsket av Tottenhams supportere. Mindre populær blir han ikke etter to mål mot Chelsea torsdag. Foto: Kirsty Wigglesworth (Ap)
Sist oppdatert:
I møtet med Chelsea var Harry Kane den største stjernen i en utrolig fotballkamp.

TOTTENHAM - CHELSEA 5-3:

Få eksperter trodde at Harry Kane skulle bli Tottenhams viktigste spiss denne sesongen, men det har den unge angrepsspilleren utvilsomt blitt.

Torsdag ydmyket han José Mourinhos Chelsea, scoret to mål, serverte en målgivende pasning og skaffet et straffespark. Spurs vant den vanvittige kampen 5-3, og dette er første gang Chelsea slipper inn mer enn fire mål under Mourinhos ledelse i Premier League.

YDMYKET: José Mourinho måtte se eget lag slippe inn fem mål på White Hart Lane.

- Folk tørker tårer
TV 2-kommentator Kasper Wikestad gjorde ikke noe forsøk på å skjule sin begeistring for det Harry Kane holdt på med ute på White Hart Lane-matta.

- Mannen ingen trodde skulle bli en stjerne er nå kanskje Tottenhams største. Han har noe ekstra! utbrøt Wikestad.

- Det er bare å gi seg ende over for Harry Kane. Jeg synes jeg ser folk som tørker tårer på tribunen, over den unge engelskmannens prestasjoner. Han har fått sitt definitive gjennombrudd, fortsatte kommentatoren da Kane satte inn sitt andre for dagen.

Kane har nå scoret 17 mål i alle turneringer denne sesongen - sju av dem i Premier League.

Torsdagens resultat betyr at Tottenham klatrer forbi Arsenal på tabellen og inntar femteplassen. Chelsea topper tabellen sammen med Manchester City på 46 poeng. Begge tittelkandidatene har 44-19 i målforskjell.

Irritert Mourinho
José Mourinho klarte ikke å skjule at han var misfornøyd med dommeren da han ble intervjuet etter kampslutt. Likevel valgte han ikke å gå for hardt ut mot dommer Phil Dowd.

- Jeg vil ikke straffes. Jeg vil være med i neste kamp, så jeg foretrekker å bare si at vi tapte. I morgen er en ny dag, søndag er det ny kamp, og livet går videre, sa Mourinho i et intervju sendt på TV 2.

Likevel endte portugiseren til slutt opp med å si at Dowd var feilplassert og altfor langt unna situasjonen da Hazard gikk i bakken i duell med Federico Fazio tidlig i kampen. Han medga også at Chelsea ikke spilte godt nok defensivt.

- Jeg synes vi gjorde noen feil i forsvar individuelt. Det var ikke lett for forsvarsspillerne mine å håndtere en god Kane og en god Chadli, men det var også vanskelig for Tottenham-spillerne å håndtere en utrolig Hazard og en god Costa, sa Mourinho videre.

Harry Kane var strålende fornøyd med lagets innsats da han ble intervjuet etter kampslutt.

- Det viser hvor godt laget vårt er. Å score fem mål mot et av de beste forsvarene i verden viser at vi kommer oss som et lag. Det var en stor seier. Vi er kanskje litt uheldige som slipper inn to ekstra mål, men vi er henrykt over å vinne. Jeg nyter å spille. Forhåpentligvis kan jeg holde det gående, men det viktigste er at laget vinner, sa Kane ifølge BBC.

Spurs-sjokk
Chelsea tok en relativt oppskriftsmessig ledelse etter 18 minutter da Diego Costa dukket opp foran mål og bredsidet pasningen fra Oscar i mål. Da hadde Eden Hazard truffet stolpen etter en flott enkelmannsprestasjon noen sekunder tidligere.

STRAFFESCORING: Andros Townsend satte inn 3-1 på straffe.

Da trodde de fleste at Chelsea skulle få kampen inn i sitt spor og drepe spenningen for Tottenham-fans og nøytrale tilskuere. Det skjedde ikke. Hjemmelaget har nemlig en spiss ved navn Harry Kane i sine rekker.

Tottenham-spissen har vært i fenomenal form den siste tiden og viste nok en gang som en viktig mann for Mauricio Pochettino. 21-åringen tok med seg ballen framover og klinket til fra langt hold. Ballen snek seg inn i hjørnet bak Thiabaut Courtois og utligningen var et faktum.

På det tidspunktet ville nok Spurs-fansen være fornøyde med å gå til pause med 1-1, men London-lagets helter hadde mer på lager. Christian Eriksen stakk gjennom Nacer Chadli, som satt ballen i stolpen alene med keeper. På returen dukket Danny Rose opp og fikk bredsidet inn ballen før han ble måkt over ende av Gary Cahill.

Kane-show
Samme Cahill fortsatte måkingen inne i sekstenmeteren noen minutter senere. Den gangen var Harry Kane offeret, og dommeren pekte på straffemerket. Andros Townsend gjorde ingen feil fra elleve meter og banket inn 3-1 foran et ekstatisk hjemmepublikum.

José Mourinho hadde trolig et og annet å melde til sine elever ved pause, men det hjalp så lite da Harry Kane hadde enda et ess i ermet.

21-åringen fikk ballen fra Nacer Chadli, vendte bort Namanja Matic og plasserte ballen i det lengste hjørnet, bak en utspilt Thibaut Courtois.

Gjestene hadde imiderltid noe å svare med. Etter en feil av Federico Fazio kjørte Chelsea kontra. Hazard tok med seg ballen fra, spilte vegg med Cesc Fabregas og banket ballen i mål med venstrebeinet.

Spikeren i kista kom da Harry Kane spilte fram Nacer Chadli, som også spilte en meget god kamp torsdag. Kantspilleren avsluttet i lengste hjørne og økte ledelsen til 5-2.

Kampens siste scoring var det John Terry som sto for. Midtstopperen fastsatte sluttresultatet til smått utrolige 5-3.

Neste oppgave for Chelsesa blir hjemmemøtet med Watford i FA-cupen førstkommende søndag. I samme turnering spiller Tottenham bortekamp mot Burnley mandag.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere