*Nettavisen* Sport.

- Ingenting er mer provoserende enn det

- INGEN LANGSIKTIG LØSNING: Erik Thorstvedt er krystallklar på at Emmanuel Adebayor ikke bør regnes som en langsiktig løsning for Tottenham.

- INGEN LANGSIKTIG LØSNING: Erik Thorstvedt er krystallklar på at Emmanuel Adebayor ikke bør regnes som en langsiktig løsning for Tottenham.

Erik Thorstvedt er fortsatt kritisk til Emmanuel Adebayor.

I fjor sommer hentet Tottenham Roberto Soldado for 26 millioner pund.

Et kupp for en klubb utenfor Champions League, mente mange.

Spanjolen har imidlertid skuffet stort, og har kun scoret fem ganger på 22 kamper i Premier League.

Fire av disse er dessuten straffemål.

Derfor har Tottenham invitert utskjelte Emmanuel Adebayor tilbake inn i varmen, og togoleseren har virkelig tatt vare på muligheten.

- Tar seg friheter
På tolv kamper har den høyreiste angriperen scoret åtte mål, og han har vært Tottenhams kanskje viktigste bidragsyter etter jul.

Tidligere Tottenham-keeper Erik Thorstvedt mener det imidlertid er alarmerende at klubben er nødt til å sette sin lit til togoleseren.

- Adebayor mister fort motivasjonen og tar seg gjerne friheter som få andre gjør. All ære til ham for den innsatsen han har lagt ned i det siste, men han er neppe en langsiktig løsning, sier Erik Thorstvedt til Nettavisen.

Tilbake til gamle synder?
TV2-profilen er redd den tidligere Arsenal- og Manchester City-spissen vil vende tilbake til gamle synder.

Adebayor er kjent for å prestere kun når han har noe å bevise.

Etter at André Villas-Boas frøs ham fullstendig ut, er det derfor ingen overraskelse at måljegeren presterer opp mot sitt høyeste nivå.

- Han har jo fantastiske ferdigheter, men det virker som han alltid må ha en spesiell motivasjon for å prestere.

- Det irriterer meg grenseløst når så gode spillere ikke gidder å gi alt. Det er ingenting som er mer provoserende enn det, sier Thorstvedt.

Gir Sherwood æren
Den tidligere keeperkjempen gir Tim Sherwood mye av æren for Adebayors fantastiske form.

- Sherwood har vel gitt ham beskjed om at han er verdens best mann, og det skal han ha ros for. I et ettårsperspektiv er det jo fantastisk. Han er vel omtrent toppscorer i Premier League etter jul.

Thorstvedt er fornøyd med jobben Sherwood har gjort, men mener fortsatt det var feil å sparke André Villas-Boas.

- Hvis vi går inn i julen 2014 i samme situasjon som i fjor, så ender det vel med samme resultat. Og jeg sliter med å se for meg at Sherwood vil oppnå et bedre poengsnitt enn Villas-Boas.

- Det hele blir bare en evig sabla runddans. Levy sparker den ene etter den andre, som ikke er i stand til å ta laget han har bygget til det neste nivået. Det blir bare dustete, sier Thorstvedt.

Han mener også det er spesielt at Tim Sherwood i det hele tatt fikk jobben.

- Et sted må jo en managerspire begynne, men det er litt drøyt at han skal få «øve» seg på en så stor klubb som Tottenham, avslutter Thorstvedt.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.