RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg har aldri orket å se kampen

TIDENES COMEBACK: Ole Gunnar Solskjær og United snudde 0-1 til 2-1 i Champions League-finalen i 1999.
TIDENES COMEBACK: Ole Gunnar Solskjær og United snudde 0-1 til 2-1 i Champions League-finalen i 1999. Foto: Michael Steele (Pa Photos / NTB scanpix)
Minnene fra Bayerns finaletap mot United i 1999, er fortsatt vonde for mange. Se video!

Tirsdag møtes Manchester United og Bayern München i kvartfinalen i Champions League. Den tyske klubben er storfavoritt, men i München tør ingen ta seieren på forskudd. De vonde minnene fra mesterligafinalen for 15 år siden henger fortsatt i.

26. mai 1999. Camp Nou, Barcelona, Spania. Bayern gikk opp i ledelsen allerede etter seks minutter, og ledet fortsatt 1-0 da finalen gikk inn i tilleggstiden. På to sensasjonelle minutter klarte imidlertid United å snu det hele, med historiens kanskje mest kjente innbytterscoringer signert Teddy Sheringham og Ole Gunnar Solskjær.

Dermed vant engelskmennene finalen 2-1, og sikret seg The Treble.

Siden har de to klubbene møttes seks ganger i Champions League. Kun én gang har United vunnet, og i den begredelige sesongen klubben nå er inne i, er det få som har tro på at de rød djevlene kan sjokkere den regjerende mesterligavinner Bayern nok en gang.

- Men alt kan skje i fotball ...

Ordene tilhører den sørafrikanske fotballekspert Sammy Kuffour. Han vet nøyaktig hva som ligger i disse ordene. Kuffour var nemlig en del av Bayern-laget, som måtte se Uniteds to overtidsmål slippe inn i 1999.

De som så kampen, glemmer neppe bildene av den ghanesiske forsvarsspilleren, som sank ned i gressmatta etter Solskjærs 2-1-scoring, og knapt klarte å fullføre kampen.

- Det var ikke meningen min å gjøre det, men når man befinner seg så langt nede er det umulig å bevare kontrollen. Etter kampen strigråt jeg, har Kuffour fortalt til The Guardian.

Den pensjonerte fotballspilleren syns fortsatt det gjør vondt å snakke om det brutale finaletapet.

- Jeg har aldri sett kampen igjen; jeg vil ikke. Hvis den blir vist på tv, blir jeg oppringt av vennene mine, men jeg sier at jeg ikke har noe ønske om å se den. Til det er minnene fortsatt for vonde. Jeg er nødt til å legge kampen bak meg, men den henger ved meg fremdeles, sier Kuffour.

Kuffour, som i dag er 37 år, spilte for Bayern frem til 2005. Han jobber i dag som fotballekspert i Sør-Afrika, og skal selvfølgelig se torsdagens kvartfinaleoppgjør mellom Bayern og United.

- Jeg tror Bayern vinner, selv om Manchester United nok kommer til å gi dem tøff kamp.

Mens du venter på kveldens kamp, kan du jo kose deg med klipp fra finalen i 1999:


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere