*Nettavisen* Sport.

- Jeg har noen virkelig gode tilbud

FLERE TILBUD: David Moyes har flere gode tilbud etter United-jobben. Foto: Martin Rickett (Pa Photos)

Men David Moyes vurderer en forlenget ferie.

Tidligere Manchester United-manager David Moyes er fristet av nye managertilbud, men vurderer samtidig å ta seg en pause fra fotballen.

Den 51-årige skotten mistet jobben på Old Trafford 22. april etter å ha regjert i under ett år. Moyes forteller at han har kommet seg videre fra perioden som en klokere og mer kunnskapsrik trener og manager.

I en spalte i Sunday Times skriver Moyes for første gang utfyllende om sin avgang fra en av verdens største fotballklubber. Han mener United-fansen bør sette pris på at det skjer endringer i klubben deres.

– Det kan godt være at dagene med langsiktig planlegging er over i United. De var fullt klar over oppgaven jeg hadde. Det var uheldig at jeg ikke fikk mer tid til å lykkes, skriver Moyes.

Ettertraktet

Han forteller videre at den vonde United-perioden ikke har gjort ham mindre attraktiv på arbeidsmarkedet.

– Siden jeg dro, har jeg fått noen virkelig gode tilbud, og jeg er fristet av ett eller to av dem. Jeg har ikke lukket døren for noe, og jeg har et åpen sinn med tanke på mitt neste steg og hvorvidt det blir i England eller utlandet.

– En annen mulighet er at jeg kan velge å ta en pause og kose meg med å se og observere fotball verden over. Det jeg vet sikkert, er at jeg er kommet meg videre (fra United-tiden), skriver Moyes.

Ferguson-støtte

Han ble utpekt av Alex Ferguson som erstatter da managerlegenden forlot sjefsstolen i fjor vår. Det ble hevdet at støtten fra landsmannen ikke var like solid da ting buttet imot for Moyes, men den tidligere Everton-sjefen nekter å kritisere sin forgjenger.

– Jeg har snakket med Alex Ferguson flere ganger de siste ukene. Nylig var vi på middag sammen i London. Jeg fikk ingenting annet en støtte fra Alex under min tid som manager, skriver Moyes.

United endte Premier League-sesongen på en skuffende sjuendeplass med Ryan Giggs som midlertidig manager. Fra sommeren skal nederlandske Louis van Gaal lede laget videre. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.