*Nettavisen* Sport.

- Jeg har vært gjennom en mørk periode

TUNG TID: Emmanuel Adebayor legger ikke skjul på at han har vært gjennom en krevende tid. Foto: Craig Brough (Reuters)

Emmanuel Adebayor forteller om noen krevende måneder på sidelinjen hos Tottenham Hotspur.

16.03.15 18:42

For første gang på snart to måneder var Emmanuel Adebayor tilbake på banen for Tottenham Hotspur da ble byttet inn mot Manchester United i søndagens oppgjør.

Adebayor som tidligere har imponert i Tottenham-trøya, har vært en gedigen fiasko for Spurs denne sesongen.

Togoleseren fikk en rekke sjanser av manager Mauricio Pochettino i starten av sesongen, men det ble etter hvert klart at Harry Kane var et langt bedre alternativ på topp for London-klubben.

Familieproblemer
Nå forteller Adebayor om at han har vært gjennom en tøff tid.

- Jeg har vært gjennom en mørk periode av karrieren min. Mye har gått galt. Vi er alle mennesker. Vi går alle gjennom flere ting i perioder av livene våres, sier Adebayor til The Guardian.

- Jeg tror at jeg har lært av det. Jeg har vært gjennom flere familieproblemer, men nå har jeg lagt dette bak meg. Jeg er tilbake på fotballbanen, noe jeg er veldig glad for, forteller togoleseren.

Tottenham-spissen skal ha vært svært nære en overgang til West Ham i januar, men styreformann Daniel Levy var, ifølge flere engelske medier, ikke villig til å selge til en konkurrent.

Vil hjelpe Spurs
Nå velger imidlertid Adebayor å fokusere på Spurs.

- Overgangsvinduet er bak oss og jeg er fortsatt Tottenham-spiller. Det viktigste for meg nå er derfor å hjelpe laget mitt til å klare målet for sesongen. Det er å ende opp blant topp fire i Premier League, forklarer Adebayor.

- Kan jeg spille en rolle i det? Hvorfor ikke? Jeg var en del av troppen på Old Trafford og jeg er tilgjengelig. Manageren har et valg å ta. Hvis han velger meg, så må jeg bare hjelpe laget mitt og vise klubben og lagkameratene mine respekt, sier spissen.

Hard kamp
Etter at Tottenham tapte hele 3-0 borte mot Manchester United søndag er laget nå nede på 7. plass i ligaen, seks poeng bak nettopp United på den viktige fjerdeplassen.

Tottenham møter Leicester hjemme i neste seriekamp lørdag 21. mars.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag