*Nettavisen* Sport.

- Jeg mistet selvtilliten under Solskjær

NY GIV: Federico Macheda og Adam le Fondre har fått en ny giv i Cardiff. Sistnevnte mener Solskjær gjorde ting altfor komplisert. Foto: Rex/huw Evans

Cardiff har fått en opptur etter at nordmannen forsvant.

Cardiff har fått en opptur etter at Ole Gunnar Solskjær forlot jobben som manager forrige måned.

Waliserne har kun tapt én av sine seks siste ligakamper og har med to strake seirer meldt seg på i den store gruppen, som jakter opprykk til Premier League.

Mens Ole Gunnar Solskjær så ut til å slite med å finne rett konstellasjon på topp, har arvtakeren, Russel Slade, hatt suksess med duoen Adam le Fondre og Federico Macheda.

Klikk på bildet for å forstørre.

BACK TO BASICS: Russel Slade har forenklet Cardiffs spillestil og fått laget tilbake på vinnersporet. Foto: Imago/bpi

- Ole var for komplisert
Le Fondre, som ble hentet til Cardiff av Solskjær, har gjort seg opp noen tanker om hva nordmannen gjorde feil i løpet av sine ni måneder som manager i klubben.

- Da Ole hadde ansvaret, prøvde han trolig å overkomplisere ting i Championship, som jo er en «basic» liga, sier Le Fondre til Wales Online.

27-åringen antyder at Solskjærs innstilling og filosofi gikk på bekostning av innsatsviljen til spillerne.

- I denne ligaen må man krige, kjempe ut det andre laget og vinne retten til å spille fotball. I de to siste kampene har vi jobbet hardt. I forrige kamp mot Ipswich kom vi ut i hundre etter pause, hadde litt flaks og vant til slutt, sier le Fondre.

Den tidligere Reading-spissen mener Russel Slade er mye nærmere å knekke koden for hvordan Championship-fotball må spilles.

- Vi har en stall i toppklasse, og det er ingen grunn til å gjøre ting komplisert. Det var riktig av vår nye manager å returnere til det grunnleggende. Alle spillerne vet hva sin egen og sidemannens jobb er. Det er riktig vei å gå framover.

- Tvilte på meg selv
Den Stockport-fødte spissen innrømmer at han til tider tenkte at han kanskje ikke gjorde rett valg da han signerte for Cardiff. Spesielt da spilletiden uteble. Nå ser han lysere på fremtiden.

- Ambisjonen min var selvfølgelig å spille i angrep da jeg signerte for Cardiff. Fansen ville se meg der, og jeg er sikker på at Ole ville bruke meg på topp. Jeg vet ikke hva skjedde, men jeg ble ikke valgt der.

- Til tider, da jeg spilte i en annen posisjon enn den jeg pleier eller ikke ble valgt i det hele tatt, begynte jeg å tvile på meg selv. Det gikk på selvtilliten løs. Jeg kom ikke til sjanser da jeg spilte og var ikke i posisjon til å score ofte nok. Under den nye sjefen spiller jeg på topp og viser hvorfor jeg bør være der. Jeg håper jeg får flere kamper på rad, fordi jeg vet at jeg kommer til å score mål, sier le Fondre.

Kommende helg spiller Cardiff bortekamp mot Millwall, som ikke har vunnet siden 30. august.Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.