*Nettavisen* Sport.

- Jeg ventet i 13 år på den telefonen

LIKE HISTORIER: Rickie Lambert og John Aldridge har to like historier. Foto: David Davies / Peter Byrne (Pa Photos)

John Aldridge ser mange likheter mellom sin egen og Rickie Lamberts karriere.

Rickie Lambert gjennomførte lørdag sin medisinske test hos Liverpool. Kraftspissen, som har vært strålende for Southampton de siste sesongene, virker til å bli Brendan Rodgers første sommerkjøp i 2014.

32-åringen selv vil ikke bekrefte noen avtale før overgangen offentliggjøres, men forteller SkySports at han er veldig fornøyd med denne avtalen.

- Forhåpentligvis blir jeg klar veldig snart, men jeg kan ikke si mye før avtalen er helt klar. Den medisinske testen gikk bra, men jeg kan ikke si mer, forteller Lambert.

Liverpool-gutt
Men Rickie Lambert kunne ha blitt Liverpool-spillere mye tidligere. For 17 år siden var han nemlig i Merseyside-klubben, men fikk beskjeden om at han ikke kom til å bli satset på videre.

Det har ført angriperen ut på et langt eventyr gjennom det engelske ligasystemet.

Han har vært innom Blackpool, Macclesfield, Stockport, Rochdale og Bristol Rovers, før han endte opp i Southampton i 2009. Nå, som 32-åring, skal drømmen hans endelig oppfylles, og han skal få lov til å ikle seg den røde Liverpool-drakta.

Historien ligner mistenkelig mye på historien til tidligere Liverpool-spiller John "Aldo" Aldridge.

- Det er mange likheter, sier Aldridge selv om overgangen til Liverpool Echo.

- Både Rickie og jeg er store fans av klubben. Han ble frigitt av Liverpool som 15-åring. Jeg prøvde meg for klubben på den samme alderen.

- Ventet på telefon
Aldridge var nemlig også født og oppvokst i Liverpool, og spilte på ungdomslag i Beatles-byen. Men heller ikke han fikk muligheten til å prøve seg på Liverpools førstelag i ungdomsårene.

Spissen måtte dra via Newport County og Oxford United før han endte opp på Merseyside som 28-åring.

- Jeg trente seks uker på Melwood (Liverpools treningsarena). De sa de skulle ringe meg, men jeg ventet 13 år på den telefonsamtalen!

- Å bli avvist som 15-åring gjorde noe med motivasjonen min. Slik tror jeg det er for Rickie også, forteller Aldo.

Aldridges Liverpool-karriere ble ikke veldig lang. Men den ble full av suksess. Han scoret i alle sine ni første kamper, og han scoret 26 mål den første sesongen. Fra 1987 til 1989 scoret han hele 50 mål på 83 kamper for de rødkledde.

Scouseren som spilte for det irske landslaget var med på å vinne både FA-cupen og ligaen med Liverpool på sine to sesonger, før han forsvant videre til spansk fotball.

Så er spørsmålet om Lamberts eventyr fortsetter like godt.

32-åringen skal visstnok koste ca fire millioner pund, pluss ekstra utgiftsklausuler. Han deltar i VM i Brasil for England denne sommeren.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.