*Nettavisen* Sport.

- Johansen kan spille for en toppklubb i Premier League

Stefan Johansen storspiller i Skottland for tiden. Det har ekspertene lagt seg merke til.

Stefan Johansen storspiller i Skottland for tiden. Det har ekspertene lagt seg merke til. Foto: Lee Smith (Reuters)

Den tidligere Celtic-stopperen Vidar Riseth tror Johansen kan følge i Henrik Larsson sine fotspor.

02.03.15 20:42

Stefan Johansen storspiller for tiden. Etter at han har fått en mer offensiv rolle i laget står han nå med fire mål på fire kamper. Prestasjonene har selvfølgelig blitt lagt merke til hjemme i Norge, og blant ekspertene er det enighet om at han kan ta steget til Premier League.

Nøkkelspiller
Vidar Riseth spilte selv for Celtic tilbake i 1998, og følger Celtic tett. Han mener at midtbanespilleren har det som trengs for å lykkes i en større klubb.

- Han scorer mye mål for tiden, men samtidg spiller han veldig bra. Han er en nøkkelspiller i laget nå, forteller Riseth til Nettavisen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Vidar Riseth mener Johansen kan lykkes i Premier League. Foto: Nick Potts (Pa Photos)

- Kunne han vært klar for en overgang til Premier League?

- Han er god nok for å ta det steget nå. Men så kan du se på om det er en noen vitsen å spille for en klubb fra tiende plass og nedover, eller det å kunne spille i Europa med Celtic. Jeg tror ikke forskjellen er veldig stor.

Men Riseth mener at Johansen kan følge i den tidligere Celtic-stjernen Henrik Larsson sine fotspor.

- Han var en spiller som tok nivået når han spilte for Barcelona og Manchester United, og det mener jeg absolutt at Johansen kan også.

Premier League ekspert uenig
Øyvind Alsaker følger engelsk fotball tett. Han tror også at en overgang til engelsk fotball hadde passet midtbanespilleren godt.

- Ja, det tror jeg. Han kan spille i Premier League og går en god skole i Scottland. Han har de kvalitetene som trengs for å lykkes. Han er en ballvinner med pasningsfot som er en mangelvare i toppfotballen, så han kunne passet bra inn i Premier League, sier Alsaker i Nettavisen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Premier League-ekspert Øyvind Alsaker mener Johansen ikke må stresse med en overgang. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)

Likevel er Alsaker uenig med Riseth om at den tidligere Godset-spilleren kunne spilt for en toppklubbi PL.

- Potensialet skal jeg ikke uttale meg om, men han kunne absolutt greid seg for en grei Premier League-klubb. Jeg tror ikke han er helt der enda til å spille for klubber som f.eks Liverpool og Chelsea.

Usikkert liv i England
Erik Thorstvedt har selv spilt i Premier League, og vet hva som må til for å lykkes. Han mener at Johansen ikke skal stresse med å reise over til en større liga.

-Det kan være en veldig usikker hverdag han kan møte i England. Kort tid til å imponere manageren og supportere, kanskje blir det managerskiftet, og slik det er nå kjemper nesten halve Premier League mot nedrykk. I Celtic er det tryggere for han, og det er stas for han å spille i Europa mot lag som Inter. Han har trygge omgivelser i Celtic, forteller Thorstvedt.

Likevel tror også den gamle Tottenham-keeperen at Johansen har nivået til å spille i England.

- Kvalitetsmessig tror jeg han er det, men akkurat nå tror jeg han syntes det er ganske stas å være i Celtic. Han har en trener som kjenner han godt, og Celtic er en klubb som har noe på gang. Det er et sjansespill å dra til PL.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.