RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
PERLE: Wayne Rooneys drømmescoring ti minutter før slutt avgjorde mye av kampen mot Aston Villa på lørdag.
PERLE: Wayne Rooneys drømmescoring ti minutter før slutt avgjorde mye av kampen mot Aston Villa på lørdag. Foto: Martin Rickett (Pa Photos)

- Kampen om topp fire blir tøff

Sist oppdatert:
Men Manchester United tok et langt steg mot neste sesongs Champions League.

MANCHESTER UNITED - ASTON VILLA 3-1:

Manchester United jakter topp fire-plassering i Premier League denne sesongen, og veien dit ble et lite stykke kortere da Arsenal slo Liverpool 4-1 tidligere på lørdag.

Likevel betydde Arsenals trepoenger at de røde djevlene trengte en seier hjemme mot hardtkjempende Aston Villa for å holde følge med londonlaget i kampen om edelt metall i ligaen denne sesongen.

Det viste seg å være en vanskeligere oppgave enn kanskje ventet.

Gjennom hele den første omgangen forsvarte gjestene seg heroisk, og det ble en tålmodighetsoppgave for Manchester United å trenge seg gjennom forsvarsmuren.

Først to minutter før pause fikk vertene belønning for strevet: Ballen havnet til slutt hos Ander Herrera, og spanjolen la den pent og pyntelig nede i motsatt hjørne, utagbart for Villa-keeper Brad Guzan.

En sen drømmescoring av Wayne Rooney avgjorde kampen til Uniteds fordel, for selv om Aston Villa reduserte like etterpå måtte de gå tomhendte av Old Trafford lørdag ettermiddag.

- Vi er på riktig vei

- Kampen om topp fire blir tøff, men vi er på riktig vei, sier tomålsscorer Ander Herrera ifølge BBC etter kampen.

Spanjolen puttet sitt andre for dagen på overtid, og sørget med det for at avstanden ned til Liverpool på femteplass nå er på åtte poeng. Likevel ser han ikke noen grunn til å slappe av.

TOMÅLSSCORER: Ander Herrera (høyre) feirer sitt andre mål for dagen sammen med Juan Mata.

- Vi er i veldig god form, men vi skal spille sju kamper til og må kjempe hardt, sier Herrera.

Straffe?

Manchester United åpnet kampen friskt, og gikk rett i strupen på gjestene.

Allerede etter fem minutter burde Wayne Rooney muligens ha blitt tildelt et straffespark da han ble revet ned av Cieran Clark innenfor straffefeltet, men dommer Roger East valgte å la spillet gå.

De første 45 minuttene handlet det meste om Manchester United, men rødtrøyene klarte altså ikke å trenge gjennom Villa-forsvaret. Wayne Rooneys avslutning etter en knapp halvtime var betegnende for Manchester United:

Et flott spill på høyrekanten kulminerte med et innlegg mot Rooney, som forsøkte seg på et spektakulært brassespark. Spissen har scoret lignende mål tidligere, men denne gangen endte forsøket opp i et innkast til Aston Villa.

Uttelling før pause

Lagene så ut til å gå målløse til pause, men to minutter før hvilen dukket altså Ander Herrera opp. United kombinerte fint på venstrekanten, og en 45-graderspasning ut til spanjolen åpnet opp hele Villa-forsvaret.

Spanjolen gjorde ingen feil, dunket ballen i motsatt hjørne, og United var i føringen.

Etter hvilen var det gjestene som skapte den første store sjansen, da Christian Benteke fikk stå alene og avslutte. Belgieren var imidlertid ute av balanse, og avslutningen gikk over mål.

Spektakulært av Rooney

Senere burde skyhøye Marouane Fellaini økt til 2-0 for Manchester United, men headingen hans ble reddet på strek.

Ti minutter før slutt kom det mange trodde var den berømte spikeren i kista, da Wayne Rooney fikk sin spektakulære scoring.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

TOMHENDT: Aston Villa-manager Tim Sherwood måtte gå tomhendt fra Old Trafford på lørdag.

Innbytter Ángel di Maria slo inn fra venstre, og Rooney brukte et touch på å legge ballen til rette før han feilvendt fikk vridd kroppen og dunket kula kontant opp i krysset. 2-0, og kampen var avgjort - trodde man.

Rask redusering

Men bare minuttet senere fikk Christian Benteke stå alene på et hjørnespark og dyttet ballen inn under United-keeper David De Gea.

Aston Villa forsøkte seg dermed på en sluttspurt, men det var vertene som kontrollerte det meste i sluttminuttene. På overtid puttet Ander Herrera sin andre scoring for dagen, og dermed var det hele avgjort.

3-1-seieren betyr at Manchester United klatrer opp på tredjeplass på tabellen - ett poeng bak Arsenal, og ett poeng foran Manchester City, men med en kamp til gode på byrivalene. Ned til Liverpool på femteplass er det nå åtte poeng.

Aston Villa går en spennende tid i møte, med bare tre poeng ned til Queens Park Rangers på nedrykksplass.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere