- Kanskje vi skal gjøre mer som Tottenham. Vi står på beina

GIKK NED: Harry Kane fikk straffespark fem minutter på overtid.

GIKK NED: Harry Kane fikk straffespark fem minutter på overtid. Foto: Ian Kington (Afp)

West Ham-sjef mener billig straffe reddet Spurs-poeng.

07.03.15 17:09

TOTTENHAM - WEST HAM 2-2:

Mauricio Pochettino sa før søndagens kamp at han fryktet Tottenhams harde kampprogram i kampen om fjerdeplassen i Premier League denne sesongen.

Det var kanskje derfor han valgte å sette Christian Eriksen på benken fra start mot West Ham. Dansken har sammen med Harry Kane virkelig frelst Spurs denne sesongen, og er en viktig brikke i Pochettions puslespill.

Med Eriksen på benken måtte Tottenham gå til pause med et skuffende 0-1-resultat imot. Det å bytte inn dansken viste seg å være smart. For med Eriksen på banen, reddet hjemmelaget ett viktig poeng i 2-2-kampen mot West Ham.

Syrlig Allardyce

Straffen som førte til den seine Spurs-utligningen ble et samtalemne etter kampslutt.

- Du kan ikke legge hendene på noen nå for tiden. Da kommer de til å gå i bakken og få med seg dommerne på det, sa West Ham-manager Sam Allerdyce om situasjonen, ifølge BBC.

Han mener en kan påstå at Alex Song ikke var i nok borti Harry Kane til at spissen skulle gå ned.

- Kanskje vi skal gjøre mer som Tottenham. Vi holder oss på beina. De er veldig heldige i dag. På det første målet treffer Danny Rose dårlig, og på det andre redder Adrian straffen, og ballen går rett tilbake til Harry Kane, fortsetter «Big Sam».

Kouyate-heading

Managerkollega Mauricio Pochettino hos vertene valgte å legge vekt på Tottenhams comeback.

- Jeg synes vi viste karakterstyrke, det er det viktigste. Når du går inn i de siste ti minuttene og ligger under 0-2 kan du være stolt over at det ender 2-2, påpekte argentineren.

Den første sjansen i kampen var det Harry Kane som fikk. Engelskmannen som banker inn kasser på bestilling for tiden, pirket ballen i stolpen og ut etter elleve minutter.

En annen spiller som har slått til i Premier League denne sesongen, er bortelagets venstreback Aaron Cresswell. Også søndag var Cresswell involvert på en positiv måte.

Enner Valencia jobbet inn ballen høyt i banen etter 22 minutter. Cresswell mottok ballen, og la et perfekt innlegg på hodet til Cheikhou Kouyate. Kouyate takket for et perfekt innlegg, og headet gjestene i ledelsen.

Doblet

I den andre omgangen var det Mark Nobles tur til å vinne ballen høyt i banen. Midtbanespilleren slo et nydelig innlegg som Diafra Sakho satt i mål bak Hugo Lloris.

Sakho var i en forrykende form for West Ham før jul, har hatt en litt nedadgående formkurve i det siste, men søndag fikk han igjen navnet sitt i målprotokollen.

Målet var Sakhos niende mål for sesongen i Premier League. Han er toppscorer i klubben.

DUELL: Både Kyle Walker og Aaron Cresswell regnes som to av de beste backene i Premier League. Foto: Nigel French (Pa Photos)

Ved begge målene til West Ham kan forsvaret til Tottenham klandres for svakt spill. De både rotet bort ballen ved begge anledninger, og de tapte viktige dueller inne i sekstenmeteren.

Tottenham har likevel for vane å avgjøre mot slutten i år. Ti minutter før slutt reduserte Danny Rose til 1-2 med en vakker avslutning, og fem minutter på overtid fikk Harry Kane straffespark. Kane tok straffen selv, brant den, og scoret på returen. Dermed endte kampen 2-2.

Tottenham ligger på en sjetteplass etter søndagens resultat. West Ham, på sin side, ligger på åttendeplass i Premier League.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.