RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Liverpool lærer ikke av sine feil

SAMME FEIL: Avisen Liverpool Echo mener klubben ikke greier å bygge videre på suksessen i ligaen.
SAMME FEIL: Avisen Liverpool Echo mener klubben ikke greier å bygge videre på suksessen i ligaen. Foto: John Sibley (Reuters)
Sist oppdatert:
Liverpool ser ut til å havne utenfor topp fire. Det er slettes ikke uventet.

Liverpool og Brendan Rogers ser ut til å gå mot nok en sesong uten Champions League-spill. Etter lørdagens tap mot Arsenal, skal mye stemme for at de røde fra Merseyside klorer seg fast til en plass blant de fire beste.

Etter den gode sesongen i fjor, hvor laget lenge var med i tittelkampen og spilte den mest underholdende fotballen i Premier League, endte det med en andreplass bak Manchester City.

Fortsatt kan laget vinne FA-cupen, og laget har fortsatt en teoretisk mulighet til å få en plass i neste års Champions League, men mange vil nok si at plass blant de fire beste nå er urealistisk denne sesongen.

Et mønster
Men dette er ikke første gangen laget sliter med å ta videre steg etter god plassering i ligaen.

For i løpet av de siste tolv årene har Liverpool endt på andreplass tre ganger, og fulgt opp med en fiaskosesong året etter.

Liverpool Echo har sett tilbake på sesongene og mener årets Liverpool-utgave har mye av de samme likhetstrekkene som de tidligere utgavene.

Her kan du se noen av punktene avisen sammenligner med årets Liverpool-utgave.

Mistet stjernespiller
Tilbake i 2001/02-sesongen endte Liverpool på en andreplass bak suverene Arsenal, og neste sesong ble fulgt opp med en femteplass etter at laget tapte tre av de siste fem kampene i 2002/03-sesongen.

Laget mistet franske Nicolas Anelka som var ferdig i klubben etter et låneopphold. Spissen var en viktig bidragsyter til at Liverpool gjorde det så bra året laget endte på en andreplass. Manager Gerard Houllier ville likevel ikke ta en sjanse på å signere Anelka permanent, og endte heller opp med El-Hadji Diouf.

Samme sommer kjøpte laget også Bruno Cheyrou og Salif Diao, som begge slet med å innfri på Anfield.

STJERNESKUDD: Nicolas Anelka var en viktig bidragsyter for Liverpool i 2002. Her sammen med Danny Murphy (t.v).

Skader og suspensjoner
I 2003/04-sesongen slet også laget med fravær av viktige spillere. Laget måtte spille store deler av sesongen med Djimi Traore, Stephane Henchoz og Abel Xavier.

Laget fikk tre røde kort den sesongen, og manager Houllier brukte kun 25 spillere..

Taktikk og forventinger
Etter den gode sesongen i 2002 var det store forventinger til Liverpool kommende sesong. Men laget gikk vekk fra den glimrende kontringsfotballen laget var kjent for og gikk over til et mer defensivt system som var lagt opp til at Michael Owen og Steven Garrard skulle gjøre det spesielle.

Etter 2003/04-sesongen endte laget tilbake i det gode selskap. Liverpool endte på en fjerdeplass, men Houllier forlot klubben kort tid etter.

Solid innspurt
I 2009/10-sesongen skulle den samme historien gjenta seg. Laget hadde en utrolig innspurt på sesongen og vant ti av de siste elleve kampene. Likevel var ikke det nok til å forhindre Manchester United å vinne tittelen den sesongen.

Året etter skulle laget bygge videre fra andreplassen i ligaen, men Liverpool floppet og endte på en syvendeplass.

Erstattet ikke stjernespiller
Som i 2003 greide ikke Anfield-klubben å erstatte et av lagets viktigste spillere. Xabi Alonso valgte å dra tilbake til hjemlandet Spania og Real Madrid. Overgangen skjedde rett før seriestart, og Liverpool måtte handle raskt for å erstatte midtbanespilleren.

Erstatteren ble Alberto Aquilani, men selv om italieneren kom til England med et godt rykte og en god sesong bak seg i Roma, ble han aldri den spilleren Liverpool-fansen håpet han skulle bli.

FLOPP: Sotirios Kyrgiakos ble ikke den forsvarssjefen Liverpool håpet han skulle bli.

Laget skulle også erstatte klubblegenden Sami Hyypia og endte opp med Sotitis Kyrgiakos.

Udisiplinerte spillere
Sesongen 2010/11 var preget av dårlig disiplin blant spillerne. Laget pådro seg fem røde kort denne sesongen, og to av de røde kortene kom i samme kamp da Jamie Carragher og Phillip Degen ble utvist.

Fernando Torres var en av verdens beste spisser på denne tiden, men spanjolen greide ikke å følge opp den gode sesongen i 2009. Sesongen var preget av mye skader for Torres og spanjolen spilte færre kamper den kommende sesongen.

Følte presset
Selv om laget hadde hatt sine problemer i oppkjøringen var det store forventninger til laget året etter at det tok andreplassen i ligaen.

Manager Rafael Benitez følte tydelig på presset og gikk over til en mer angripende spillestil som førte til varierende resultater for Liverpool.

Etter sesongen ble spanjolen sparket og erstatteren var Roy Hodgson. Han ble sparket etter kun en halv sesong i klubben.

Tapet mot Chelsea
I fjor var Liverpool lenge med i kampen om Premier League-tittelen. Laget var lenge favoritter til å vinne, men ble slått av Manchester City med to fattige poeng etter tap mot Chelsea og uavgjort mot Crystal Palace.

GERRARD-TABBE: Liverpool-kapteinen sklir og Demba Ba er alene gjennom. Resten er historie.

Laget hadde ligaens to beste spisser denne sesongen, men likevel ble den ene solgt den kommende sommeren. Luis Suarez gikk fra Liverpool til Barcelona, og igjen måtte Merseyside-klubben ut for å handle erstatter for en viktig stjernespiller.

Dårlige erstattere
Erstatterne ble Rickie Lambert og Mario Balotelli, som i skrivende stund har tre mål til sammen i Premier League denne sesongen.

Men det er ikke bare spissene som har feilet på Anfield. Dejan Lovren skulle være den nye forsvarsgeneralen, men har feilet så langt.

Adam Lallana har vist glimt av hva han kan, men har variert og samtidig vært en del skadet. Ungguttene Alberto Moreno og Lazar Markovic har også vist hva de kan, men ikke vært de bidragsyterne klubben hadde håpet på.

Det eneste kjøpet klubben kan si seg ordentlig fornøyd med er av tyskeren Emre Can. Etter at Rodgers omskolerte ham til midtstopper har tyskeren storspilt.

Røde kort
Som i de tidligere Liverpool-utgavene har også denne sesongen vært preget av mange røde kort. Med Emre Cans utvisning i lørdagens kamp mot Arsenal, har Liverpool pådratt seg fem røde kort denne sesongen.

Skader har også florert med stjernespiss Daniel Sturridge ute i store deler av sesongen. Også viktige spillere som Steven Gerrard, Lucas Leiva og Raheem Sterling har tilbrakt tid på sidelinjen.

Taktiske forandringer
Fjoråret var preget av et Liverpool-lag som hadde de to beste spissene i ligaen. Laget slet til tider defensivt, men ble reddet av sin brilliante angrepsduo.

Etter at Suarez ble solgt og Sturridge har vært skadet i store deler av sesongen, har laget i år gått over til en 3-4-2-1-formasjon. Det har vært et godt trekk av manager Rodgers og systemet har gjort at laget har sanket godt med poeng, helt til de siste to kampene.

Hva skjer videre?
Laget er fortsatt med i kampen om topp fire, og fortsatt kan de krone sesongen med et FA-cup trofe.

Tidligere sesonger har managerne Houllier og Benitez blitt sparket. Avisen tror at Brendan Rodgers sitter trygt, men at laget må gjøre solide endringer foran neste sesong.

LES OGSÅ:Slik jobber Liverpool på overgangsmarkedet

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere