RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Liverpool-straffene er ikke ufortjente

SCORET PÅ TO AV TO: Steven Gerrard tar de fleste straffene til Liverpool, og har fått rekordmange sjanser fra krittmerket denne sesongen.
SCORET PÅ TO AV TO: Steven Gerrard tar de fleste straffene til Liverpool, og har fått rekordmange sjanser fra krittmerket denne sesongen. Foto: Nick Potts (Pa Photos / NTB scanpix)
Sist oppdatert:
I ferd med å tangere rekorden for flest straffer i løpet av en Premier League-sesong.

Liverpool overtok igjen tabelltoppen etter helgens 2-1-seier over West Ham, og kan takke en årvåken dommer for at alle poengene ble med hjem til Anfield. 

Rødtrøyene ble nemlig tildelt to straffer, som Steven Gerrard sikkert plasserte i nettmaskene.

Klubben er nå oppe i totalt tolv straffer denne sesongen, og med fem kamper igjen å spille, kan de med det tangere Premier League-rekorden for flest krittspark i løpet av én sesong.

Fra før har Crystal Palace rekorden fra 2004/2005-sesongen, da de ble tildelt 13 straffer av dommerne.

Manchester City og Chelsea deler andreplassen på lista over flest straffespark denne sesongen, med sju hver.

Nettavisens fotballekspert, Joacim Jonsson, mener det er fullt fortjent at Liverpool har fått så mange sjanser fra krittmerket.

- Det handler ene og alene om spillertyper. Det har ingenting å gjøre med at de søker etter straffesituasjoner eller har dommerne på sin side. Liverpool har mange spillere som er gode én mot én, og da er det vanskelig å forsvare seg, mener Jonsson.

Det er i hovedsak stjernespissen Luis Suárez som har sikret straffesparkene for Liverpool denne sesongen, men også lynraske Raheem Sterling og Daniel Sturridge har bidratt sterkt i motstandernes 16-meter.

- Når man er i flytsonen er det klart man har litt stang inn, men straffene Liverpool har fått har ikke vært ufortjente. De spiller fantastisk offensiv fotball, som de andre lagene sliter med å forsvare seg mot, sier Jonsson til Nettavisen.

HYLLER LIVERPOOL: Joacim Jonsson mener Liverpool spiller fantastisk angrepsfotball.

Han tror angrepsspillet Brendan Rodgers har implementert, kan bli avgjørende i den ekstremt spennende sesongavslutningen. Liverpool er på jakt etter sitt 19. ligagull, og sitt første på 24 år, og topper nå tabellen med to poeng ned til Chelsea, og fire poeng ned til Manchester City, som har to kamper mindre spilt.

- Straffene vil ikke være avgjørende hvis Liverpool vinner ligaen. Det vil være den feiende flotte fotballen de spiller som eventuelt sørger for det, sier Jonsson.

Manchester United blir ofte beskyldt for å få kontroversielle dommeravgjørelser i sin favør, men faktum er faktisk at Liverpool også er den klubben som har blitt tildelt flest straffer i Premier Leagues historie. Totalt har klubben fått sjansen fra krittmerket 128 ganger siden 1992, ifølge Talksport. United har totalt tatt 113 straffer i den engelske ligaen.

I oppgjøret mellom de to erkerivalene på Old Trafford i mars, ble Liverpool tildelt tre straffer. Gerrard scoret på to og bommet på én, i en kamp som gjestene fra Merseyside vant 3-0.

Sjekk Joacim Jonssons fotballblogg her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere