RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Manchester City planlegger storopprydding

SLITER: Yaya Toure (t.h) og Manchester City er i elendig form for tiden. Nå kan stjernen bli solgt.
SLITER: Yaya Toure (t.h) og Manchester City er i elendig form for tiden. Nå kan stjernen bli solgt. Foto: Jason Cairnduff (Reuters)
Yaya Toure og en haug med stjernespillere kan være på vei vekk fra Manchester City.

Etter en svak periode i liga og cup den siste måneden toppet seg for Manchester City på søndag mot byrivalen Manchester United.

De røde vant kampen 4-2 og kritikken mot manager Manuel Pellegrini og hans spillere har vært enorm den siste tiden.

Ifølge den troverdige Telegraph-skribenten Mark Ogden skal storklubben både handle og selge stort i sommer for å kjempe seg tilbake i toppen av Premier League.

Ogden har gode kilder i begge Manchester-klubbene og var blant annet først til å røpe at Sir Alex Ferguson skulle gi seg som manager i Manchester United.

Stjerner skal bort
Klubben har fått mye kritikk denne sesongen for å bruke det så å si det samme laget som tilbake i 2011. Kun Gareth Barry og Joleon Lescott har forlatt klubben, og nye signeringer har sviktet i å levere i den lyseblå drakten.

Nå skal Manchester City selge seks av sine største stjerner og Ogden skriver at Yaya Toure, Samir Nasri, Edin Dzeko, Gaël Clichy, Aleksandar Kolarov og Stevan Jovetic kan være på vei ut portene denne kommende sommeren.

I tillegg skal Frank Lampard endelig starte sitt nye fotballeventyr i USA, mens James Milner ikke forlenger kontrakten sin og er mest sannsynlig på vei til Liverpool, skriver Telegraph-skribenten.

Unge og sultne spillere inn
Selv om mange har spekulert i manager Pellegrini sin fremtid denne sesongen, skal visstnok styret i klubben heller mene at spillerne har sviktet. Ikke manageren.

Det kan stilles spørsmål rundt chilenerens motivasjonsevner, men klubbens mål er nå og selge de eldre med gode lønninger og erstatte de med unge og sultne fotballspillere.

Allerede før overgangsvinduet har åpnet har Manchester City blitt linket til spillere som Kevin De Bruyne (23), Paul Pogba (22), Raheem Sterling (20) og Ross Barkley (21). Alle skal stå høyt på ønskelista til klubben.

Champions League blir viktig
De lyseblå er i dårlig form for tiden, og med Liverpool like bak er det viktig for de å sikre seg spill i verdens beste klubbturnering. Med rundt 50 millioner pund ekstra i klubbkassa kan det være godt når klubben skal ut å kjøpe spillere i sommer.

Klubben har også forhandlet til seg gode avtaler med sine største stjerner. I stedet for at mange sitter på skyhøye lønninger, har Manchester City heller fått til bonusordninger med spillerne.

Dette vil gjøre det lettere for klubben å selge spillerne sine, siden lønnskravene deres ikke er for store.

Yaya Toure er en av de som mest sannsynlig blir solgt, skriver Ogden. Med Inter Milan og tidligere sjef Roberto Mancini som favoritt til å kjøpe ivorianeren.

Nasri og Dzeko er også to spillere som ikke har imponert stort denne sesongen. Spesielt sistnevnte skal det være stor interesse for i Tyskland og Italia.

Også Stevan Jovetic og Aleksandar Kolarov er på salgslista og en rekke klubber fra Serie A skal være interesserte.

Selv om Vincent Kompany har slitt denne sesongen, skriver skribenten at kapteinen fortsatt blir i lysblå drakt neste sesong.

Manchester City ligger i skrivende stund på en fjerde plass i Premier League. Til helgen møter de West Ham på Etihad Stadium.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere