*Nettavisen* Sport.

- Manchester United er ingen målestokk

BRENDAN RODGERS frykter ikke Manchester United. Foto: Sang Tan (Ap / NTB scanpix)

Brendan Rodgers med brannfakkel mot Manchester United før søndagens storkamp.

16.03.14 12:24

Liverpool har hatt en fantastisk sesong i Premier League, mens Manchester United har vært alt annet enn imponerende.

Før søndagens storkamp er det elleve poeng fra Liverpool og ned til erkerivalen på tabellen, noe Liverpool-manager Brendan Rodgers vet å utnytte i forkant av kampen.

- Vi sammenligner oss ikke med Manchester United lenger. Vi ser oppover på tabellen, ikke nedover, sier Rodgers ifølge Daily Mail på en pressekonferanse før kampen.

Ny hverdag
For United-fansen har det vært en begredelig sesong, og det smerter nok å se erkerivalen herje i Premier League, mens eget lag sliter.

David Moyes har slitt med å få skikkelig sving på United-skuta etter at han overtok som manager på Old Trafford i fjor sommer.

I Liverpool er tendensen en helt annen før storoppgjøret i Manchester, og Brendan Rodgers og hans mannskap går inn mot kampen fulle av selvtillit.

Klikk på bildet for å forstørre.

STERK: Brendan Rodgers mener Luis Suarez er en av de sterkest mentale spillerne i verden. Foto: Chris Ison (Pa Photos / NTB scanpix)

En spiller som ikke vil få noen hyggelig mottakelse på Old Trafford er Luiz Suarez. Uruguyaneren er meget upopulær hos de røde djevlene, etter at han ble beskyldt for rasisme mot Patrice Evra for noen sesonger siden, og ble utestengt i flere kamper etter hendelsen.

Rodgers mener Suarez er en av de sterkest mentale spillerne i verden, og at han ikke vil bli påvirket av eventuelle gester fra tribunen.

- Ikke undervurder ham, han er en tøff mann, selv om han er spiss. Han får mye juling hver kamp. Han blir sparket. Han er kanskje den mentalt tøffeste spilleren jeg har vært møtt i mitt liv, skryter Rodgers.

Etter flere kontroversielle hendelser de siste sesongene, har Suarez oppført seg pent denne sesongen, og virker å ha blitt mer voksen.

- Vi har sett det under hele hans tid i klubben. Han blir mer og mer voksen. Det er lite som påvirker ham negativt, men mye som inspirerer ham, fortsetter Rodgers.

Ny historie
Etter et par sesonger uten Champions League-fotball, forventer Liverpool-fansen at laget igjen spiller i fotball-Europas gjeveste selskap neste sesong, men Brendan Rodgers har høyere mål for klubben.

- Alle snakker om at vårt eneste mål i klubben er å bli topp fire i ligaen, men en klubb som Liverpool skal alltid se etter måte å vinne på, sier han.

Den nordirske manageren har stor respekt for søndagens motstander.

- Manchester United er en fantastisk klubb. De er vant med å vinne titler. For oss handler det om å fokusere på Liverpool og historien i klubben vår.

- Det handler om å skape historie for oss. Vår målestokk er ikke Manchester United, avslutter Rodgers.

Følg storkampen fra klokken 14.30 LIVE.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.