*Nettavisen* Sport.

- Mourinho vil til Manchester United

DRØMMER OM UNITED-JOBB: Louis van Gaal (til høyre) kan bli erstattet av José Mourinho, hvis sistnevnte får oppfylt det angivelige ønsket sitt. Foto: Martin Rickett (Pa Photos / NTB scanpix)

Hevder representanter har kontaktet klubben.

19.12.15 18:10

Mens Chelsea søker etter en langsiktig managererstatter for sparkede José Mourinho, tar portugiseren sikte på å få seg ny jobb hos en av klubbens verste konkurrenter i Premier League.

Mourinho vil gjerne jobbe for Manchester United når han går løs på sin neste jobb i trenerbransjen, påstår ESPN.

Opplysningene TV-kanalen sitter på hevder 52-åringens representanter allerede har tatt kontakt med United for å få dette til å skje. I en pressemelding forteller agentbyrået til Mourinho at han ikke akter å ta pause fra fotballen etter sparkingen.

- Han kommer ikke til å ta et sabbatsår. Han er ikke sliten og har ikke behov for en pause, står det i meldingen ifølge NTB.

- Ser framover

- Han er svært positiv og ser allerede framover. Fordi han elsker fotball vil dere se ham på fotballarenaer, der han vil arbeide og støtte venner. Han kommer derimot ikke til å gå på kamper med høy profil fordi han ikke vil bidra til spekulasjoner om framtiden, tilføyes det.

Ryktene sier at Mourinho skal hatt et ønske om å lede Manchester United i lang tid. Det ser ut til å være mer sannsynlig innen nær framtid, siden klubben sliter under Louis van Gaal, og Mourinho selv ble avskjediget i Chelsea.

Allerede da Alex Ferguson ga seg i 2013, skal omstridte Mourinho ha vist stor interesse for å fylle tomrommet hos de røde djevlene.

ESPN mener å vite at det ikke lenger er så sikkert om van Gaal fullfører kontraktstida på Old Trafford. Den pressende nederlenderens avtale gjelder til sommeren 2017.

Guardiola-påstander

United skal også ha følere ute etter Bayern München-trener Pep Guardiola, som trolig forlater den tyske storklubben etter inneværende sesong.

Men ettersom byrival Manchester City også er interessert i å ansette spanjolen, rapporteres det å være mer sannsynlig at Guardiola havner blant gamle venner fra Barcelona som sitter i City-ledelsen.

Han kjenner både klubbdirektør Ferran Soriano og sportssjef Txiki Begiristain fra suksessårene som trener i katalanerklubben.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.