RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
GOD: Philippe Coutinho spilte en god kamp for Liverpool mot Swansea.
GOD: Philippe Coutinho spilte en god kamp for Liverpool mot Swansea. Foto: Peter Byrne (Pa Photos)

- Nå går Coutinho på vannet

Sist oppdatert:
Philippe Coutinho og Adam Lallana hylles etter nedsablingen av Swansea.

LIVERPOOL - SWANSEA 4-1:

Etter en svært underholdende og fartsfylt andreomgang, kunne Liverpool innkassere tre viktige poeng etter 4-1 mot sjanseløse Swansea mandag kveld.

Adam Lallana imponerte stort og sto bak to av Liverpools mål, men også Philippe Coutinho viste at han er på vei mot fjorårsform. Brasilaineren sto bak mye av Liverpool foretok seg offensivt og serverte også Lallana med et flott hælspark i forkant av 3-1-målet.

- Nå går han på vannet. Han lykkes med alt og har vært magisk i dag, utbrøt Per-Jarle Heggelund da brasilianeren herjet som verst i andreomgang.

Alberto Moreno og et selvmål av Jonjo Shelvey sto bak Liverpools øvrige mål. Gylfi Sigurdsson reduserte for Swansea.

Resultatet gjør at Brendan Rodgers kan senke skuldrene noe og at Merseyside-klubben går inn i det nye året som nummer åtte på Premier League-tabellen.

- Jeg synes guttene var glitrende. Jeg har alltid sagt at det ikke kom til å være lett å gå fra Southampton til Liverpool, men gutta på laget har vært herlige. Jeg har spilt mer sentralt nå og har virkelig nytt det. Det var deilig å score målene - enda viktigere var prestasjonen, sier Lallana til BBC.

- Vi har ikke fått til mange gode prestasjoner denne sesongen, men forhåpentligvis har det snudd nå. Det er alltid et annet press på et lag som dette. Presset var kanskje et sjokk for mange av de nye spillerne, sier tomålsscoreren.

PÅ VEI MOT FORMEN: Adam Lallana.

Liverpool klart best
Martin Skrtel var mannen som bak kampens første sjanse da han, for anledningen med bandasje på hodet, steg til værs og headet ballen i klypene på Lukasz Fabianski etter en corner.

Neste store sjanse kom etter godt Liverpool-spill. Raheem Sterling fant Alberto Moreno ute på kanten. Spanjolen slo ballen knallhardt inn til Sterling, som avsluttet knallhardt rett på Fabianski. På returen banket Adam Lallana ballen over mål.

Minst like vakkert var det å se på da Moreno drøyt ti minutter før pause tok på seg avslutningsansvaret selv. Venstrebacken tok med seg ballen framover og slo den ut til høyre mot Lallana. Den tidligere Southampton-spilleren rullet ballen videre til Henderson, som igjen fant Moreno foran mål. Årets avsutning var det ikke, men det var akkurat nok til å få den inn i nettet.

Farlig frampå var også Philippe Coutinho. Brasilianeren spilte en god kamp og var nær ved å øke ledelsen like før pause. Avslutningen fra langt hold fikk en merkelig skru, men Fabianski klarte å bokse ballen til corner.

Langt mindre farlig var Swansea. Gjestene skapte null og niks i første omgang og mest bemerket var det tidligere Liverpool-spiller Jonjo Shelvey som gjorde seg. Midtbanespilleren langet nemlig ut en albue mot Emre Can, men ble ikke straffet av dommer Andre Mariner.

Vanvittig start på andre omgang
Starten på den andre omgangen ble svært begivenhetsrike. Først økte Liverpool ledelsen etter en gigantisk keepertabbe av Fabianski. Swansea-keeperen kunne dunket ballen langt vekk fra faresonen, men valgte i stedet å slå ballen på tvers mot egen back. Ballen gikk i stedet rett i Lallana og i mål til 2-0.

Minuttet senere utlignet Gylfi Sigurdsson for Swansea, som fortsatte å trøkke på. Like etterpå var nemlig Wilfried Bony farlig frampå. Skuddet ble imidlertid reddet av Mignolet. Liverpool kontret, og angrepet endte med at Raheem Sterling avsluttet i stolpen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

HÅP: Gylfi Sigurdsson ga Swansea håp om poeng. Det håpet ble drept et minutt senere.


Swansea, som så helt fortapt ut i første omgang, var plutselig med i kampen igjen, men Adam Lallana ville gjerne straffe waliserne ytterligere. 26-åringen mottok en fin hælflikk av Coutinho, beholdt roen, dro seg forbi to forsvarere og satt inn 3-1.

Shelvey-selvmål
Rodgers håper nok nå at Lallana kan prestere jevnt i tiden som kommer, slik han gjorde i Southampton. Tidligere toppspiller Kevin Kilbane mener han har det som trengs.

- Han scorer et fantastisk mål og er på vei til formen, men kan han være stabil til slutten av sesongen. Vi vet han er kapabel til det, sa Kilbane, som kommenterte kampen for BBC.

Jonjo Shelvey var uheldig og headet ballen i eget mål mot sine gamle lagkamerater 20 minutter før slutt og økte dermed ledelsen til 4-1 for Liverpool.

1. januar spiller Liverpool hjemmekamp mot Leicester, mens Swansea reiser på besøk til Queens Park Rangers i London.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere