*Nettavisen* Sport.

- Nå starter Liverpool byggingen

UTVIDER: Liverpool utvider kapasiteten på Anfield. Byggingen starter umiddelbart, melder Daily Telegraph. Foto: Imago/sportimage

Klubben utvider kapasiteten på Anfield.

04.12.14 13:29

Liverpool er endelig klar til å starte utbyggingen av Anfield, skriver Daily Telegraph.

Etter 15 år med snakk om en utvidelse har Liverpool Football Club fått tillatelse av bystyret og blitt enig med et byggfirmaet Carillion om en avtale som vil koste 75 millioner pund.

Oppgraderingen av hovedtribunen starter umiddelbart og vil være ferdig i starten av 2016-2017-sesongen.

Kapasiteten vil øke fra i overkant av 45.000 til 53.500, men flesteparten av de 8500 nye setene er ikke for mannen i gata. Rundt 4500 av setene blir nemlig satt opp for catering til bedriftsmarkedet og sponsorer.

En ytterligere utbyggingsfase, som vil gi 4800 nye seter for fansen i Anfield Road End, er også under planlegging, men det er usikkert når dette blir satt i gang.

Stadionplanlegging har vært på agendaen på Anfield helt siden slutten av 90-tallet. Tidligere direktør Rick Parry uttalte blant annet at det ikke ville være mulig for klubben å bli på Anfield uten en lang kamp i retten.

Flytting til Stanley Park ble planlagt, men da kostnadene ble for store, innså tidligere styreformann David Moore at han ikke kunne finansiere flyttingen og samtidig satse nok sportslig.

Da John W. Henry tok over klubben, uttalte han i sin første dag i jobben at klubben ville se på muligheten for å bygge ut Anfield og bli der.

Klubben har vært nødt til å passere flere hindere på veien dit - blant annet å overtale naboer til å selge husene sine og flytte derfra.

Nå skal altså siste hinder være passert og utbyggingen av Anfield kan starte.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag