RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Newcastle ville ikke ha Bony

PASSER DÅRLIG: - Wilfried Bony er et helt annet sted enn Newcastle, er den klare beskjden fra spillerens agent.
PASSER DÅRLIG: - Wilfried Bony er et helt annet sted enn Newcastle, er den klare beskjden fra spillerens agent. Foto: Huw Evans (Rex / All Over Press)
Sist oppdatert:
Nå er han angivelig verdt mer enn det dobbelte.

Newcastle har vist interesse for Swansea-spiss Wilfried Bony den siste tida, men ifølge agenten hans er en overgang til Tyneside uaktuelt for 25-åringen.

Bony havnet i Swansea i fjor sommer etter ankomsten fra nederlandske Vitesse. Ivorianeren gjennomførte en flott sesong for waliserne og scoret 16 mål i Premier League.

For et lag som kjempet på nedre halvdel av tabellen hele sesongen må en  sjetteplass på toppscorerlista, delt med Edin Dzeko og Olivier Giroud, absolutt betegnes som godkjent. I alle turneringer ble det hele 25 scoringer på Bony.

Bonys agent, Dalibor Lacina, hevder nå at Newcastle kunne sikret seg kraftspissen før han havnet i Wales.

- Jeg snakket med Newcastle om Bony i fjor sommer. De kunne kjøpt ham for drøyt 10 millioner pund, men sa at de ikke var sikre på om han var god nok fordi han spilte i Nederland, uttaler Lacina til avisen Shields Gazette.

Doblet verdien
- Jeg kjenner Wilfried. Jeg hentet ham fra Afrika og vet hva han er i stand til. Jeg har vært både spiller og trener selv. Jeg sa til dem at han kom til å score uansett hvor han spilte, men det var bare Hew Jenkins (Swanseas styreformann, journ. anm.) som tok sjansen, fortsetter den tsjekkiske spilleragenten.

Ifølge Lacina er Wilfried Bony nå verdt 20 millioner pund, eller drøyt 200 millioner kroner.

Swansea betalte ifølge The Guardian rundt 120 millioner for ivorianeren for et år siden.

(artikkelen fortsetter under bildet)

TAKK FOR TILLITEN: Wilfried Bony scoret begge Swanseas mål i seieren over Newcastle på St. James' Park i vår.


- Newcastle er en tradisjonsrik, fantastisk klubb. Men det er alltid den samme visa med dem når det gjelder overganger. Jeg var i kontakt med dem for noen år siden om Tomas Ujfalusi, som spilte for Atlético Madrid og Fiorentina, men det var det samme da, sier Dalibor Lacina. 

- Vil til toppklubb
Agenten legger til at Bony er fornøyd med å være i Swansea. Men hvis spissen skal videre i karrieren, så blir det neste steget et lag som kjemper blant de seks beste i England, eller helt i toppen i Tyskland, Spania eller Frankrike.

På balløya er Arsenal nevnt som et mulig neste stopp for Elfenbenkystens VM-spiss.

- Vi har lagt en bestemt strategi. Bony er et helt annet sted enn Newcastle og vil til en klubb med ambisjoner. Vi har ikke hatt kontakt med Newcastle, avslutter Lacina.
Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere