RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Noe av de fineste jeg har sett på lang tid

Sist oppdatert:
Francesco Totti hylles etter å ha skrevet seg inn i historiebøkene.

MANCHESTER CITY - AS ROMA 1-1:

Francesco Totti (38) tok tirsdag Ryan Giggs' rekord og ble den eldste spilleren som har scoret i Champions League.

Roma-kapteinen utlignet til 1-1 etter at Sergio Aguero hadde gitt Manchester City en tidlig ledelse på straffe og mottar nå hyllest fra alle kanter.

- Francesco Totti, 38 år, med et øyeblikk som er noe av de fineste jeg har sett på en fotballbane. På sånn skikkelig lang tid, skrev Serie A-elsker og TV 2-kommentator Per-Jarle Heggelund på Twitter.

TIDLIG LEDELSE: Sergio Aguero ga Manchester City en tidlig ledelse mot AS Roma.

Også Kjetil Rekdal slengte seg på i rekken av gratulanter.

- Han er en av få i fotballverden i dag, som har vært i klubben sin hele livet. Det er imponerende. Du får ikke sagt noe annet enn at det er en utrolig sterk prestasjon på det nivået Champions League er nå. Han gjør det samme i italiensk Serie A. Han må være god til å ta vare på kroppen sin og er et forbilde for mange, sa Vålerenga-treneren i Viasats studio.

Cole: - Vi er litt skuffet
Roma-back Ashley Cole mener det var sterkt av Roma å komme tilbake etter å ha sluppet inn mål etter bare fire minutter.

- Det var en god prestasjon etter å ha havnet under 1-0 så tidlig i kampen. Vi trodde på at vi kunne få med oss et resultat. Kanskje burde vi vunnet, jeg vet ikke, sa Cole ifølge BBC.

Den tidligere Chelsea-spilleren mente at Roma burde tatt med seg alle tre poengene hjem til Italia.

- Vi forsvarte oss godt. Det er fortsatt tidlig i turneringen, men vi kom hit for å vinne og er litt skuffet. Det er likevel et godt poeng for oss.

Drømmestart for City
Hjemmelaget kom ut av startblokkene i et voldsomt tempo og viste tidlig at de hadde skumle hensikter om å gi sine italienske gjester et temposjokk.

Tre minutter tok det før tidligere Manchester City-spiller Maicon dro ned Sergio Aguero inne i sekstenmetern. Etter å ha kommunisert med sine assistenter pekte dommeren på straffemerket.

Aguero gjorde ingen feil fra krittmerke, sendte Champions League-debutant Lukasz Skorupski feil vei og ballen sikkert i nettet til 1-0.

GAMLE KJENTE: Frank Lampard og Ashley Cole kjenner hverandre godt fra tiden i Chelsea.


Maicon var få minutter senere svært nær ved å gjøre det godt igjen da Francesco Totti chippet ballen lekkert over City-forsvaret. Den brasilianske hamret til på halv volley, men traff bare tverrliggeren bak en utspilt Joe Hart.

Totti hadde imidlertid mer på lager. Midtveis i førsteomgang stakk Roma-legenden i bakrom, ble spilt gjennom av Radja Nainggolan og chippet ballen lekkert over Joe Hart og i mål.

ELDST OG BEST: Francesco Totti er med sine 38 år den eldste spilleren som har scoret i Champions League.

38-åringen ble dermed den eldste spilleren som har scoret i Champisons League noen gang.

Da klarte heller ikke personen ansvarlig for Romas Twitter-konto å dy seg, etter at Manchester City tidligere på dagen hadde poengtert at Roma-kapteinen aldri har scoret i England.


Totti: - Tenkte ikke på rekorden
Den historiske Roma-kaptinen mener laget hadde muligheten til å ta hjem alle tre poengene tirsdag.

- Ser man på samfulle 90 minutter, hadde vi klare sjanser og kunne vunnet dette. Vi havnet under og slo tilbake med en gang. Det er ikke lett mot et av de sterkeste lagene i Europa, sa Totti til Sky Italia.

Han mener nå klubben har en god mulighet til å ta seg videre.

- Vi viste hva vi er verdt og hva vi kan gjøre på en arena som denne. Vårt mål er å gjøre vårt beste for å gå videre. Det blir ikke lett i en gruppe med Manchester City og Bayern, som er på vårt nivå om ikke bedre. Spiller vi slik, kan vi klare det.

Kaptinen hevder han ikke hadde rekorden i tankene i det hele tatt.

- For å være ærlig, tenkte jeg ikke på det. Jeg tenker alltid på laget før jeg tenker på meg selv. Det er derfor jeg har holdt det gående så lenge. Når jeg scorer for laget, kommer de persolige rekordene som en konsekvens.

City presset på
City maktet ikke å kjøre samme høye press og tempo i starten av den andre omgangen, som de gjorde i den første.

I stedet var det gjestene fra Italia som skapte den første gode sjansen etter hvilen. Miralem Pjanic kom til avslutning fra ti meter, men Joe Hart gjorde seg stor og reddet med brystkassa.

Etter hvert festet vertene et nytt grep om kampen, men maktet ikke å bryte ned den italienske forsvarsmuren.

City står dermed kun med ett poeng etter to spilte kamper i Champions League.

Tidligere onsdag vant Bayern München 1-0 borte mot CSKA Moskva etter straffescoring av Thomas Müller.

Den regjerende tyske mesteren topper dermed Gruppe E med seks poeng.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere