*Nettavisen* Sport.

- Noen kamper kommer helt ut av kontroll

OVERKJØRING: To mål fra Oscar i første omgang var med på å gjøre Chelseas bortekamp mot Swansea til en lite spennende affære. Foto: Nick Potts (Ap / NTB scanpix)

José Mourinho med støttende ord til Swansea-kollegaen.

18.01.15 02:21

SWANSEA - CHELSEA 0-5:

Før lørdagens møte med ligaleder Chelsea på Liberty Stadium var Swansea blant klubbene utenfor topp fire med færrest baklengsmål.

Det ble det en rask slutt på. Etter halvspilt kamp sto det 0-4 på resultattavla etter to mål av både Oscar og Diego Costa.

Ved kampslutt måtte Swansea-manager Garry Monk svelge at 0-5 blir stående i historiebøkene. Da vanket det litt trøst fra managerkollegaen i Chelsea.

- Det er noen kamper som kommer helt ut av kontroll for oss managere. Da kan vi ikke gjøre så mye. Jeg skjønner at han ble frustrert, men det jeg kan si er at det er bedre å tape én kamp med 5-0 enn å tape fem med 5-0. Jeg er sikker på at spillerne hans reagerer etter dette, sa Mourinho til BBC.

Kampen var Swanseas første i ligaen etter salget av angrepsstjernen Wilfried Bony til Manchester City. Hjemmefansen fryktet nok at det var i den fremste enden av banen laget kom til å slite mest.

Bafetimbi Gomis, som startet på topp for Garry Monks menn, har slitt med uttellingen etter Premier League-ankomsten. Men franskmannen skal ikke ha mye skyld for det svært rotete forsvarsspiller vertene viste.

Marerittstart

Gylfi Sigurdsson startet misæren med en grusom pasning på tvers. Oscar gikk med seg ballen og banket den ned i hjørnet bak Lukasz Fabianski. Og dette skjedde allerede i første spilleminutt.

Sigurdsson forsøkte å gjøre opp for tabben like etter, men ble stoppet av krysstanga da han fyrte løs fra langt hold.

Ellers var første omgang et sørgelig syn for tilhengerne til «svanene». Flere ganger på få minutter var Chelsea nær en dobling av ledelsen. I det 20. spilleminuttet måtte Fabianski kapitulere igjen etter glimrende Chelsea-spill.

Francesc Fàbregas var arkitekten og Diego Costa var avslutteren. Som så mange ganger før i sesongen.

Costa og Oscar scoret ytterligere en gang hver. Førstnevnte etter et håpløst forsøk på tilbakespill fra midtsopper Federico Fernández.

Costa i slag

To minutter senere var Chelseas storscorer servitør da han fant Oscar i midten av banen. Brasilianeren takket for pasningen med å avslutte på første touch. Det gjorde den offensive midtbanespilleren meget bra, og det fjerde baklengsmålet var et faktum for hjemmelaget.

Like før pause skulle det absolutt stått 0-5, men Willian klarte på merkelig vis å plassere ballen i tverrliggeren på åpent mål, igjen etter pasning fra en storspillende Diego Costa.

Den femte scoringen kom likevel etter pausen, i en omgang der bortelaget bare kontrollerte inn den klare seieren.

Inbytter André Schürrle brukte tre minutter på å klare det spilleren han erstattet, Willian, ikke maktet. Etter innlegg fra Branislav Ivanovic hadde han ingen problemer med å sende ballen i mål.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.