RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Om Chelsea ender utenfor topp fire? Nei

BEHOLDER TROEN: José Mourinho fotografert på Chelseas treningsfelt fredag. Utad bekymrer han seg ikke for om klubben mislykkes med å ta seg til neste sesongs Champions League.
BEHOLDER TROEN: José Mourinho fotografert på Chelseas treningsfelt fredag. Utad bekymrer han seg ikke for om klubben mislykkes med å ta seg til neste sesongs Champions League. Foto: Darren Walsh (Pa Photos / NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Slik håndterer manageren presset før bunnkampen.

Det skal en del til for at José Mourinho mister troen på seg selv. Chelseas svake sesongstart er definitivt ikke nok til at manageren resignerer.

På pressekonferansen før lørdagens viktige hjemmekamp mot Aston Villa, gikk portugiseren langt i å avkrefte to ting, ifølge Sky Sports

Mourinho tror ikke Chelsea mislykkes med å kvalifisere seg til Champions League denne sesongen. Han tror heller ikke at han får sparken i klubben, selv om blåtrøyene skulle ende midt på Premier League-tabellen.

Følg bunnoppgjøret Chelsea-Aston Villa direkte fra 16.00!

Chelsea-manageren fikk spørsmål om han tror han får beholde jobben med en slik plassering midt på treet ved sesongslutt.

- Ja, var den kontante svaret, før han la til:

- Nei. Jeg har ikke fått vite om det, fordi vi ikke forventer å ende midt på tabellen.

God mulighet

Nederlaget for Southampton hjemme på Stamford Bridge før landslagspausen, betyr at Chelsea står med fire tap på åtte ligarunder. Det plasserer dem på en oppsiktsvekkende svak 16.-plass med åtte poeng.

Tabellposisjonen er likevel en anelse bedre enn den lørdagens gjester fra Birmingham kan skilte med. Aston Villa ligger under nedrykksstreken, med bare halvparten så mange poeng, og hele seks tap.

Rykter: Klopp-feber og en manager som roser Andy Carroll

Med andre ord bør dette være en gyllen anledning for Chelsea til å snu den dårlige trenden. Klubben ligger sju poeng bak fjerdeplassen, og har ti poeng opp til Manchester City helt øverst.

José Mourinho tror absolutt ikke at klubben hans havner bak de fire beste til slutt, slik både Liverpool og Manchester United har opplevd de siste sesongene.

Skråsikker

- Noen må havne utenfor topp fire. Tror jeg det blir Chelsea? Nei, svarer Mourinho på sedvanlig vis etter å ha stilt seg selv sprøsmålet.

Etter Southampton-tapet serverte han en lang tirade, der han tok seg selv i forsvar og konstaterte at Chelsea kom til å sparke den beste manageren de noen gang har hatt, dersom de bestemte seg for det.

Les mer: Norsk profil tatt på senga: - Det er jo trist

I etterkant fikk han forsikringer fra både klubbeier Roman Abramovitsj og styret at han fortsatt hadde tilliten deres. Dette ble også klargjort i en offisiell medieuttalelse fra klubbledelsen.

- Før det visste jeg hva som fikk meg tilbake hit. Jeg kjenner til samtalen vi hadde for to år siden. Jeg vet hva som fikk med til å skrive under på en ny kontrakt, og årsakene til at eieren og styret ville gi meg en ny avtale, sier Mourinho, og tilføyer at han aldri tenkte på at han kunne få sparken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere