*Nettavisen* Sport.

- Ønsker Premier League-retur

TIL SALGS: Cesc Fabregas kan være på vei bort fra Barcelona. Foto: Jose Jordan (Afp / NTB scanpix)

God nyhet for Manchester United og Arsenal.

Cesc Fabregas har vært gjenstand for surgmaget kritikk fra sine egne supportere denne sesongen. Barcelona endte sesongen uten sølvtøy for første gang på seks år, og flere av stjernene har fått så hatten passer av fansen.

Nå skal også klubben være klar for å kvitte seg med en av sine største stjerner.

Den nye manageren, Luis Enrique, gjorde også svært lite for å stilne ryktene. På sin første pressekonferanse som Barca-sjef, lovet han at klubben ville satse på både Neymar og Xavi neste sesong, men da han ble spurt om Fabregas' fremtid, svarte Enrique kryptisk.

- Er Cesc i mine planer? Jeg vil ikke snakke om spesifikke navn, sa han til den spanske storavisen AS.

- Ønsker seg til England
Nå skal også hovedpersonen være på jakt etter en ny potensiell klubb.

Ifølge The Telegraph er midtbaneeleganten klar på at han ønsker seg tilbake til England og Premier League, dersom han må forlate barndomsklubben.

Både gamleklubben Arsenal og Manchester United følger situasjonen nøye.

Spanjolen skal være en av de heteste navnene på Louis van Gaals ønskeliste når nederlenderen nå skal forsøke å bygge et nytt storlag på Old Trafford.

Arsenal favoritter
Likevel er nok Arsene Wenger favoritt til å sikre seg sin tidligere elev. Fabregas har tidligere uttalt at Arsenal er den eneste klubben han vil kunne forlate Barcelona for, og han har beskrevet Wenger som en farsfigur.

Nord London-klubben har ifølge de fleste engelske førsterett på playmakeren. Barcelona er tvunget til å informere Arsenal hvis de vurderer å selge Fabregas til en annen klubb, og Arsenal kan i tilfelle velge om de vil utløse klausulen på omlag 25 millioner pund.

Overflødig?
Det er imidlertid stilt spørsmålstegn om hvorvidt Arsenal har behov for 27-åringen.

Mesut Özils ankomst i fjor høst, samt Aaron Ramseys fantastiske spill denne sesongen, vil gjøre det vrient for Wenger å gjøre plass i elleveren til sin tidligere elev.

Men til den prisen kan det også være at franskmannen ikke klarer å motstå.


Annonsebilag