RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Premier League-stjerner står frem som homofile

BANEBRYTENDE: To Premier League-spillere er klare for å stå frem som homofile. Dette er bare et illustrasjonsfoto og det er uvisst om noen av de omtalte spiller på en av klubbene på bildet.
BANEBRYTENDE: To Premier League-spillere er klare for å stå frem som homofile. Dette er bare et illustrasjonsfoto og det er uvisst om noen av de omtalte spiller på en av klubbene på bildet. (Faksimile Daily Mirror / NTB scanpix)
Sist oppdatert:
For første gang i historien står noen på det øverste nivået i engelsk fotball frem som homofile.

Aldri før har det vært mer snakk rundt homofili innen idrett og spesielt fotball.

Nå melder Daily Mirror at to spillere, én Premier League-stjerne og en engelsk landslagsspiller, vil stå frem som homofile foran neste sesong.

De to vil bli de første spillerne som noen sinne har stått frem som homofile, mens de fremdeles har spilt på toppnivå i engelsk fotball.

Homofobiske rop fra tribunen er en av grunnene til at ingen tidligere har stått frem, skriver avisen.

Begge skal har fortalt sine familier og venner om legningen, og én av de to fortalte det til sine nærmerste allerede i 2011, men fremdeles har han altså valgt å holde det skjult for offentligheten.

- Stigmatiseringen av homofile er borte, og publikum aksepterer det i større grad enn før. Å stå frem som homofil dette nivået i fotballen er siste hinder, sier en kilde til avisen.

- Det har alltid vært en macho sport, og dessverre, i større grad enn andre idretter, er det aggressive fans som roper og sjikanerer, fortsetter kilden.

Vedkommende er glad for at tidevannet nå har snudd og at flere idrettsutøvere nå velger å stå frem som homofile.

Tidligere Premier League-spiller Thomas Hitzlsperger valgte å stå frem med sin legning etter at han la opp som fotballspiller i 2014.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

Våre bloggere