RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
KJØPT OPP: Både Chelsea og Manchester City har fått rike, utenlandske eiere på 2000-tallet.
KJØPT OPP: Både Chelsea og Manchester City har fått rike, utenlandske eiere på 2000-tallet. Foto: Carl Court (Afp)

- Rikingene bryr seg bare om London og Manchester

Freddy Shepherd mener det aldri vil dukke opp en «Geordie Abramovitsj».

- Det vil aldri dukke opp en «Geordie Abramovitsj», sa tidligere Newcastle-eier Freddy Shepherd for åtte år siden. Mye tyder på at han fikk rett.

For selv etter åtte år med den regionale forretningsmannen Mike Ashley har Newcastle bare klart å være blant de fem beste lagene i Premier League én gang. Storklubben fra nordøst synes bare å falle lenger og lenger unna de største klubbene på balløya.

I nord?

Flere fans drømmer om at en rik sjeik skal dukke opp. Ifølge Shepherd er det helt utenkelig, mest fordi rike oljefolk er «hjernevasket» til å tro at kun to byer i Storbritannia teller.

- De ser bare for seg at en kan kjøpe fotballklubber i London og Manchester. De er hjernevasket. De mener Newcastle ligger altfor langt nord. Manchester City har eiere fra Midtøsten, Manchester United er eid av amerikanere. De mener vi ligger for langt mot nord, mener Shepherd.

Retur?

Under hans tid i Newcastle spilte klubben i mesterligaen og kom til finale i FA-cupen. Han var blant arkitektene da Kevin Keegan ble hentet inn som manager og stjernespillere som David Ginola og Alan Shearer ble hentet til St. James' Park. Shepherd har aldri helt utelukket at han vil komme tilbake på eiersiden i Newcastle.

- Dersom klubben var til salgs for ett pund, ville mange kjøpt den. Men dersom det kreves 200 millioner pund, er det ikke mange interesserte. Alt avhenger vel av pris. Jeg vet ikke hvordan regnskapene ser ut, eller i hvilken posisjon klubben er i, jeg vet ikke, sier Shepherd til Chronicle.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

Våre bloggere