- Rodgers er nødt til å kvitte seg med dem

PASSER IKKE INN: Guillem Balague mener Liverpool har hentet spillere som ikke passer inn i klubben. Mario Balotelli er et eksempel han gjentar gang på gang.

PASSER IKKE INN: Guillem Balague mener Liverpool har hentet spillere som ikke passer inn i klubben. Mario Balotelli er et eksempel han gjentar gang på gang. Foto: Imago/bpi

Guillem Balague mener Liverpool-manageren er nødt til å være veldig modig nå.

04.11.14 19:11

OSLO (Nettavisen): Etter en imponerende fjorårssesong, med 101 Premier League-mål og andreplass i ligaen, har Liverpool landet hardt og brutalt denne høsten.

Foreløpig sjuendeplass i ligaen og tre poeng på tre Champions League-kamper er fasit før tirsdagens møte med Real Madrid på Santiago Bernabeu.

KLAR TALE: Brendan Rodgers må være veldig modig og kvitte seg med de folkene som ikke følger ideene hans, sier Guillem Balague. Foto: Martin Busk (Nettavisen)

Bekymret
Den spanske journalisten Guillem Balague har fulgt klubben tett de siste årene og er forbauset over det som nå skjer på Merseyside.

- Å hente Mario Balotelli var et merkelig valg, men det er ikke det som bekymrer mest i Liverpool. Det som bekymrer mest er at klubben hadde en definert stil som nå er forandret. I prosessen har klubben kjøpt spillere til den stilen, men nå er den forandret. Nå er ikke spillerne gode nok til den spillestilen, sier Balague til Nettavisen.

- Ble du overrasket da Liverpool hentet Balotelli i sommer, etter en middels Milan-sesong og et svakt VM?

- Jeg er overrasket over kjøpet, men det handler ikke bare om hva han gjorde i fjor. Det handler om at han ser på seg selv som en tier, så han vil ha ballen i beina. Dette var et lag som handlet om å spille på få touch og rask omstilling. Balotelli er ikke en dårlig spiller, men han er et dårlig valg for dette laget. Det er bekymringsfullt, og jeg håper de kommer til den konklusjonen gjennom analysene også. De som velger ham bør ha en idé om hva han skal gjøre. Jeg regner med at Brendan Rodgers finner ut av dette etter hvert.

Rodgers må være modig
Balague tror Liverpool er på bedringens vei, men er klar på at Brendan Rodgers må stå støtt i stormen,

- Jeg tror de er i en prosess på vei mot å bli bedre, men manageren må være veldig modig og kvitte seg med de folkene som ikke følger ideene hans, og finne folk som gjør det. Rodgers må bestemme i hvilken retning han vil gå og velge spillere som går for den ideen. Hvis planen er raske omstillinger, overganger og kontringsfotball, passer ikke Balotelli inn.

- Engelsk media hevder at en overgangskomité har siste ord i overganger til og fra Liverpool, Brendan Rodgers hevder det er ham. Har du noen formening om hva som er riktig?

- Jeg tror Brendan Rodgers har siste ord når det gjelder overganger, og det var en av betingelsene da han signerte for Liverpool. Selvfølgelig skjer det ting bak kulissene, men det er Rodgers som bestemmer til slutt.

Kampen mellom Real Madrid og Liverpool har avspark 20.45 og kan følges i vårt livesystem.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.