*Nettavisen* Sport.

- Ronaldo kunne spilt for Millwall og scoret hat trick for Doncaster

GAMLE VENNER: Alex Ferguson mener Cristiano Ronaldo er tøff nok til å spille også i engelske bakgårdsklubber. Her er de to fotografert på Old Trafford etter Manchester Uniteds møte med Real Madrid i Champions League for to år siden. Foto: Jasper Juinen (Getty Images)

Alex Ferguson er usikker på om Lionel Messi hadde klart det samme.

26.04.15 17:13

Den tidligere Manchester United-manageren sier Messi med rette kalles verdens beste spiller, men at Cristiano Ronaldo er blant de tøffeste spillerne han var manager for.

Det er i et intervju med Beanyman Sports den tidligere Ferguson blant andre ting diskuterer hvem som er best av Messi og Ronaldo.

- Mange kaller med rette Messi verdens beste, men Ronaldo kunne spilt for hvem som helst.

- Han er en hard spiller. Han kunne spilt for Millwall og Queens Park Rangers. Han kunne scoret hat trick for Doncaster, og jeg er ikke sikker på om Messi kunne gjort det, fortsetter Ferguson.

- Typisk Barcelona-spiller

- Ronaldo er rask, har to gode føtter, er god i lufta og modig. Messi er selvfølgelig modig, men han er en typisk Barcelona-spiller, mener skotten.

Ferguson sier også at Ronaldo, Ryan Giggs og Paul Scholes er de beste spillerne han var manager for i løpet av de nesten 27 årene i United.

Den tidligere Aberdeen-manageren pensjonerte seg i 2013 etter en eventyrlig karriere som manager for Manchester United. Han vant blant annet hele 13 ligagull og to mesterligatitler.

Savner jobben

Skotten innrømmer at han noen ganger savner jobben.

- Jeg savner staben min og selvfølgelig spillerne. Garderoben, med kameratskapet og alle spøkene, kan være et fantastisk sted å være. Og selvfølgelig savner jeg å vinne, sier han.

Den første av de to mesterligatitlene, da United scoret to ganger på overtid på Camp Nou mot Bayern München i 1999, var hans største opplevelse som manager.

- Ingenting slår det som skjedde i Barcelona, sier Ferguson om kvelden da Ole Gunnar Solskjær ble matchvinner. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.