- Rooney er over toppen

OVER TOPPEN? Stan Collymore mener vi har sett det beste av Wayne Rooney.

OVER TOPPEN? Stan Collymore mener vi har sett det beste av Wayne Rooney. Foto: Lindsey Parnaby (Afp)

Tidligere Liverpool-spiller tror vi har sett det beste av Wayne Rooney.

Tidligere Premier League-profil Stan Collymore mener Wayne Rooney har sett sine beste dager på fotballbanen og at Louis van Gaal burde valgt en annen kaptein i Manchester United.

KLAR TALE: Stan Collymore har ikke den helt store troen på Wayne Rooney. Foto: David Jones (Pa Photos)

Det sier 43-åringen, som i dag jobber som fotballekspert, i et videointervju med Bleacher Report.

- Sånn jeg ser det bør David De Gea vurderes som kaptein. Man hører sjelden noe om ham, annet enn at han er en god keeper, sier Collymore i kjølvannet av Rooneys utvisning mot West Ham.

- Kanskje Daley Blind kan vokse inn i den rollen, men det er to ting her: Bør Wayne Rooney slenges under bussen fordi han ble utvist? Nei, egentlig ikke. Fem år er lang tid mellom to utvisninger. Bør han være kaptein for Manchester United? Nei, jeg synes Louis van Gaal bør se andre steder på lang sikt, sier Collymore videre.

Den tidligere Liverpool-spilleren mener Rooney har sett sine beste år på banen, selv om han ikke er i tvil om at United-spissen fremdeles har noe å bidra med.

- Jeg synes hans beste år var da han spilte sammen med Cristiano Ronaldo og Carlos Tevez. Jeg tror ikke han når 25-30 mål i ligaen igjen. Jeg mener at han var på sitt beste for tre år siden.

Collymore antyder samtidig at Rooney ikke er atletisk nok til å kunne sammenlignes med de beste i verden.

- Han er ikke en naturlig atlet. Setter du ham ved siden av Gareth Bale eller Cristiano Ronaldo i bare underbuksene, vil du se hvilken vei utviklingen går for profesjonelle fotballspillere når det gjelder fysikk.

Collymore, som avsluttet sin karriere i 2001, er likevel klar på at United-stjernen fortsatt ha noe å komme med.

- Det betyr ikke at han ikke kan være produktiv de neste to eller tre sesongene. Vi kan ikke glemme at han har vunnet Premier League flere ganger og Champions League. Han nærmer seg 100 landskamper for England og er en veldig, veldig erfaren og nyttig spiller i og rundt laget.

HTML EMBEDNettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.