RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Rooney viser dommerene for lite respekt

DIKUTERER: Wayne Rooney og dommer Michael Oliver dikuterer under mandagens FA-cupkamp.
DIKUTERER: Wayne Rooney og dommer Michael Oliver dikuterer under mandagens FA-cupkamp. Foto: Jon Super (Ap)
Sist oppdatert:
Sportskommentator i The Telegraph reagerer på Manchester United-spissen oppførsel.

Manchester United røk tidligere i uka ut av FA-cupen etter 2-1 tapet mot Arsenal. Etter kampen har klubben fått kritikk for både planløst angrepsspill, stjernespillere som ikke leverer og deperate forsøk på filming.

Nå har sportskommentator i The Telegraph, Paul Hayward, også slengt seg på. Denne gangen er det England- og Manchester United-kaptein Wayne Rooney som får gjennomgå.

Etter at Rooney fikk kapteinsbindet før sesongen har han hatt en tendens til å komme opp til dommere for å diskutere, klage og påvirke kamplederens avgjørelse, skriver Hayward i sin siste spalte i The Telegraph.

Rooney reagerte
Michael Oliver var dommeren under mandagens kamp, og er sett på som en av Englands beste kampledere. Selv om det var mange situasjoner i kampen som ble diskutert, var flesteparten enige om at Oliver hadde en god kamp. Men ut ifra Rooneys gjentatte reaksjoner mot dommeren under kampen, kan det virke som United-spissen var av en annen oppfatning.

Kommentator Hayward trekker spesielt frem to situasjoner fra Uniteds kamp mot Arsenal. 

Under andre omgang av oppgjøret ble både Angel Di Maria og Adnan Januzaj belønnet med gult kort for filming. Førstnevnte ble senere vist det røde kortet etter å ha «dyttet» dommeren. I begge situasjonene dømte Oliver riktig.

Wayne Rooney var også i disse situasjonene uenig med kampleder, og prøvde å få dommeren til å endre mening.

- Mangler respekt
Hayward mener kapteiner for de ulike lag har rett til å diskutere situasjoner med dommere under kamp, men slik England-kapteinen holder på er ikke slik de gjorde det under generasjoner med Roy Keane og tidligere dommer Andy D'Urso. Den tiden var det en mer diplomatisk tone mellom spillere og kampleder, skriver The Telegraph-kommentatoren.

Han mener at spillere i dagens fotball ikke har respekt for kampledere, og ser på dem som dommere som er svake og ikke har selvtillit til å ta de riktige avgjørelsene.

Men Michael Oliver brydde seg lite om Rooneys kommentarer og hadde en strålende kamp mandag kveld.

Hva synes du om United-kapteinens oppførsel? Ta diskusjonen i kommentatorfeltet under.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere