- Se på Gerrard, han bryter ut i gråt

- GRÅT: Steven Gerrard klarte ikke å holde tårene tilbake da dommeren blåste av kampen. (AP Photo/Clint Hughes)

- GRÅT: Steven Gerrard klarte ikke å holde tårene tilbake da dommeren blåste av kampen. (AP Photo/Clint Hughes)

- Sterke scener å se på, mener TV 2-ekspert Morten Langli.

13.04.14 16:49

LIVERPOOL - MANCHESTER CITY 3-2:

Liverpool leder fortsatt Premier League etter en fantastisk fotballkamp mot gullrival Manchester City på Anfield søndag ettermiddag, som Merseyside-klubben vant 3-2.

Brendan Rodgers menn tok ledelsen allerede etter fem minutter da Raheem Sterling scoret, før Martin Skrtel doblet ledelsen 20 minutter senere.

City kom imidlertid sterkt tilbake. Ti minutter etter pause reduserte David Silva for gjestene, før Glen Johnson satte ballen i eget mål etter 60 minutter.

Til tross for at City hadde de største sjansene etter hvilen, var det Liverpool som stakk av med seieren etter at Philippe Coutinho banket inn 3-2 for hjemmelaget.

Liverpool står nå med 77 poeng med fire kamper igjen å spille, mens Manchester City fortsatt har 70 poeng og seks kamper igjen.

- Betyr så utrolig mye
Det var en rørt Liverpool-kaptein som snakket med BBC etter kampen.

- Dette er følsomt, men vi må forholde oss rolige. Vi har fortsatt fire viktige kamper igjen. Men dette betydde så utrolig mye, spesielt etter at de kom tilbake, sier Gerrard til BBC etter kampen.

- Dette var de lengste 90 minuttene jeg antakelig har spilt. Det føltes ut som om klokken gikk bakover i perioder, forteller Liverpool-kapteinen.

Nå fokuserer kapteinen kun på kampene som gjenstår.

- Vi har fire kamper igjen. Folk har sagt at dette var den største utfordringen, men jeg er ikke enig i det. Den vanskeligste kampen blir nå mot Norwich. Ingen er vunnet ennå, sier Gerrard.

- For et drama
TV 2s fotballekspert Morten Langli var imponert over blant andre Gerrard etter kampen.

- For et drama. Dette var helt vilt. Se på de scenene med Gerrard. Han bryter ut i gråt når han hører dommeren blåser av. Og når han får summet seg litt, samler han gutta og kjører en meget følelsesladet «pep-talk». Sterke bilder å se på, sier Langli i TV 2 Premier League-studio etter kampen.

Les også:Følelsesladd Hillsborough-markering

Drømmeåpning
Det var Liverpool som kom klart best i gang på Anfield søndag ettermiddag. Hjemmelaget brukte nemlig kun fem minutter på å ta ledelsen mot gjestene fra Manchester.

Raheem Sterling mottok ballen av lagkamerat Luis Suarez inne i feltet, og var iskald da han vente bort City-kaptein Vincent Kompany og Joe Hart, før han satte ballen enkelt i mål fra cirka ni meter. Scoringen sendte selvfølgelig Anfield til himmels.

1-0: Raheem Sterling jubler etter å ha satt inn 1-0 for Liverpool mot Manchester City på Anfield. Foto: Andrew Yates (Afp)


Liverpool fortsatte å presse City også etter målet, og hjemmelaget var klart best i førsteomgang.

Sturridge nære 2-0
Etter 15 minutter kunne det fort ha stått 2-0 til de røde, da Sterling slo et perfekt innlegg fra høyre til Daniel Sturridge inne i boksen. Liverpool-spissen klarte imidlertid ikke å få full kontroll på ballen, og avsluttet til side for mål.

Få minutter senere skulle vondt bli til verre for City da én av laget viktigste spillere, Yaya Touré, måtte halte av banen med noe som så ut som en lyskestrekk. Inn kom Javi García, som kun brukte to minutter på å få gult kort etter ha vært for sent ute i en takling mot Jordan Henderson.

Corner er mål
Manchester City slet virkelig med å stå imot presset fra Liverpool, og etter 25 minutter var det kun en fantastisk redning fra Hart som gjorde at hjemmelaget ikke doblet ledelsen.

Steven Gerrard fikk stå helt alene på en corner og headet knallhardt på mål, men Hart fikk altså slått ballen over til en ny corner.

På den påfølgende corneren skulle imidlertid ballen igjen sitte i mål. Gerrard slo inn til Martin Skrtel som gjorde alt rett da han headet ballen over Hart og i nettet. Dermed stod det 2-0 på Anfield.

DOBLET LEDELSEN: Martin Skrtel headet inn 2-0 for Liverpool etter en corner fra Steven Gerrard. Foto: Andrew Yates (Afp)


City våknet
Manchester City våknet noe mer utover omgangen, og hjemmefansen skal trolig være glad for at dommeren ikke dømte straffe til gjestene da Mamadou Sakho, på klønete vis, hindret Edin Dzeko ikke inne i sekstenmeteren. Men dommeren pekte kun på femmeteren.

Få minutter før pause var gjestene nære ved å sette inn reduseringen da Dzeko fikk avsluttet etter en corner, men Coutinho fikk reddet ballen på streken.

Minuttet senere var det Simon Mignolet som stod i veien for City, da Fernandinho fyrte av et volleyskudd. Men dessverre for brasilianeren fikk Liverpool-keeperen en hånd på ballen.

Dermed stod det 2-0 til hjemmelaget etter 45 underholdende minutter på Anfield.

IMPONERTE: David Silva imponerte stort etter pause for Manchester City. (AP Photo/Jon Super)

Ulignet
Mens Liverpool var klart best i førsteomgang, var det gjestene fra Manchester som startet best etter pause.

Kun ti minutter var spilt av andreomgangen, da David Silva tok vare på pasningen fra James Milner og satte inn 2-1 for gjestene.

Fem minutter senere skapte Milner og Silva igjen store problemer for Liverpool-forsvaret. For da sistnevnte forsøkte å legge hardt inn i feltet gikk ballen via Glen Johnson og i mål. Dermed var man like langt på Anfield.

City fortsatte å kjøre på mot Liverpool, som så ut til å ha mere nok med å forsvare seg etter hvilen.

David Silva var omgangen store spiller, og etter 75 minutter kunne det fort ha stått 3-2 til gjestene da Silva mottok et innlegg fra kanten, men spanjolen klarte ikke å skli ballen i mål.

Mot spillets gang
Men mot spillets gang var det Liverpool, som skulle score kampens neste mål. For etter 77 minutter klarte ikke City-kaptein Kompany kun å klarere ballen til Philippe Coutinho. Den lille brasilianeren gjorde alt rett da han hamret ballen nede i hjørnet for Hart, og det stod dermed 3-2 til hjemmelaget.

HELTEN: Liverpools Philippe Coutinho ble den store helten på Anfield søndag ettermiddag da han satte inn 3-2 for hjemmelaget mot Manchester City. (AP Photo/Clint Hughes)


Manchester City jaget utligningen de siste ti minuttene, mens Liverpool var farlige på kontringer.

Men da ingen av lagene scoret flere mål på Anfield søndag ettermiddag, til tross for at Jordan Henderson ble utvist to minutter på overtid, endte det 3-2 til Liverpool, som fortsatt topper Premier League-tabellen.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.