- Southampton god nok for Champions League

SELVSIKKER: Ronald Koeman mener Southampton er gode nok til å kvalifisere seg til Champions League.

SELVSIKKER: Ronald Koeman mener Southampton er gode nok til å kvalifisere seg til Champions League. Foto: Andrew Yates (Reuters)

Ronald Koeman er stinn av selvtillit.

Ronald Koeman mener Southampton har bred nok stall til å ende blant de fire beste ved sesongslutt.

Sørkystklubben flyr høyt om dagen. Etter 22 seriekamper ligger den på tredjeplass, foran storklubber som Manchester United, Arsenal og Liverpool. Lørdag tok Southampton nok en sterk borteseier da Newcastle ble slått 2-1 på St. James' Park.

Koemans mannskap er dermed ubeseiret i åtte strake kamper i ulike turneringer. De sterke resultatene forbløffer hele Fotball-England. Før sesongstart var det reell frykt for at Southampton kunne havne i alvorlig trøbbel etter salgene av en rekke nøkkelspillere.

- Vi har en fantastisk lagmoral og tro på det vi gjør. Ja, vi mangler noen viktige spillere for tiden, men forskjellen er at vi ha unge talenter som har gått rett inn på laget og spiller i et godt system, sier Koeman.

Southampton hadde en formdupp i desember. Mange trodde fem tap på rad hadde sendt laget ut av topp fire-bataljen for godt. Men «Saints» har slått voldsomt tilbake og er for alvor med i dragkampen om mesterligaspill neste sesong.

- Hadde du sagt ved sesongstart at vi skulle være på tredjeplass etter 22 kamper, hadde jeg kanskje ledd av deg. Men jeg ler ikke nå, for vi har et godt lag og moralen er god. Jeg er ikke overrasket over hvor vi er nå, sier Koeman. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.